Teknoloji geliştikçe eğitim sistemi de ona ayak uydurdu. Artık kara tahta yok mesela sınıflarda. Akıllı tahtalar var. Hal böyle olunca ders çalışmak da sadece defter, kitap, kalemle olmuyor. Akıllı telefon uygulamaları da bize yardım ediyor. Derslerinizi düzenlemekten ders notlarınızı paylaşmaya ve çözemediğiniz sorulara çözüm bulmanıza yardım edecek uygulamaları derledik...

Yetişkinlere de lazım

Google Translate uygulamasını kullandınız mı hiç? Telefonunuzun kamerasını yabancı dildeki yazıya tutuyorsunuz ve ekranınızda o yazının çevirisini görüyorsunuz. Matematiğin yabancı bir dilden farksız olduğunu düşünenler için de aynı mantıkla çalışan PhotoMath uygulamasını öneririz. Ödevinizdeki matematik probleminin nasıl çözüleceğini bilmiyorsanız, uygulamayı açarak kameranızı soruya tutuyorsunuz. PhotoMath uygulaması da soruyu algılayarak size çözümü gösteriyor. İsterseniz adım adım inceleyerek çözüme nasıl ulaşıldığını da görebilirsiniz. 

Düzen ŞART!

Düzensiz ve unutkan öğrencilerin işi çok zordur. Hangi ödevi, ne zaman teslim edeceklerini bilmezler. Ödevlerin çoğunu unuttukları için notlarının yükselmesi de mümkün olmaz. Bu tip öğrenciler için en hayati şey düzen sağlamaktır. Bu nedenle My Homework App adlı uygulama listemize giriyor. Takvim özelliği sayesinde ödevlerin teslim tarihlerini tek tek not edebiliyorsunuz. Uygulama ödevinizin teslim tarihi yaklaşınca sizi uyarıyor. Üstelik uygulamanın çalışması için internet bağlantısına gerek yok. 

Ders notlarınızla para kazanın

Üniversite öğrencilerine ders notları sayesinde para kazandırmayı amaçlayan bir de internet sitesi var: Dersleri Kurtaran Adam. Cüneyt Arkın’ın oğlu Kaan Cüreklibatır’ın kurduğu internet sitesi, Türkiye’deki tüm üniversitelerin tüm ders notlarını tek bir platformda toplamayı amaçlıyor. Notlarınıza güveniyorsanız   derslerikurtaranadam.com adresi üzerinden diğer öğrencilere satabilirsiniz. 

Fotokopicilere kötü haber

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla notların fotokopilerini almak tarih karıştı. Camscanner adlı uygulama ise bu işi farklı bir boyuta taşıyor: Ayarları sayesinde uygulama ders notlarının fotoğraflarını baskı kalitesinde çekiyor. Ayrıca birden fazla sayfayı PDF olarak da birleştirebiliyorsunuz. 

Sen çözemezsen başkası çözer

Herkes önüne çıkar her soruyu çözemez. Önemli olan zor soruları çözebilecek birilerini tanımak. Ya da SoruSana uygulamasını indirmek. Çözemediğiniz soruları SoruSana’ya yüklüyor, diğer kullanıcıların sizin yüklediğiniz soruya verdiği cevapları görebiliyorsunuz. Böylece başka bir kullanıcının cevabıyla siz de bu soru tiplerini kolay yoldan çözmenin yolunu öğreniyorsunuz.

Tüm bilgiler tek adreste

Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sistemine uygulamalar aracılığıyla da giriş yapabilirsiniz. Öğrencilere özel bu sistemde notları kontrol edebilir, devamsızlık durumunu takip edebilir ve projelerinizi görebilirsiniz. Uygulamayı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri de kullanabiliyor.