LAHOR’DAN SONRA KARAÇİ’DE YEŞİL ADAMLAR’I TERCİH ETTİ.

Türkiye ile Pakistan Hükümetleri arasında yüksek düzeyli işbirliğini öngören ortak bildiri ile birlikte 9 anlaşmaya imza atıldı. Türkiye ile Pakistan arasında '14. Dönem Türkiye-Pakistan Karma Ekonomik Komisyonu Protokolü'ne Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Pakistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Yenilenebilir Enerji Alanında İşbirliği Mutabakat Muhtırası'na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Pakistan İslam Cumhuriyeti Haberleşme Bakanlığı Arasında Karayolu Taşımacılığı Alanında İşbirliğine İlişkin Çerçeve Metni'ne Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Pakistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması'na da Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan imza koydu.


320 MİLYON DOLARLIK LAHOR PROJESİ

İmzalanan anlaşmalar arasında 'Karaçi Belediyesi ile Albayrak Holding Arasında Katı Atık Yönetimi Mutabakat Muhtırası' da yer aldı. Daha önce Lahor kentinin çöp ve katı atık ihalesini kazanan Albayrak Grubu, buraya 4 bin personel, 220 iş makinası ile günlük 2 bin 700 ton, aylık 81 bin ton ve yıllık yaklaşık 1 milyon tonluk kapasitede atık toplama ve depolama hizmeti verecek. 320 milyon dolar bedeli olan projeyi daha önce, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak imzalamıştı.

KARAÇİ’NİN ATIK YÖNETİMİ ALBAYRAK HOLDİNG’E EMANET

İş adamlarının imza törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani katıldı. Törende, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak, Karaçi Belediyesi ile Albayrak Holding Arasındaki Katı Atık Yönetimi Mutabakat Muhtırası'nı imzaladı.

9 İŞBİRLİĞİ İMZASI ATILDI

Öte yandan Türkiye ve Pakistan hükümetleri arasında;
'Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile Kaid-i Azam Üniversitesi Arasında Teknopark Kurulmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası',
'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Pakistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Arşiv Alanında İşbirliği Protokolü',
'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Pakistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması',
'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Pakistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Şehircilik Alanında Mutabakat Muhtırası' imza edilmiştir.