Hakkari'nin Irak sınırındaki ilçesi Şemdinli'nin Dağlıca kesimindeki birliklere ağır silahlarla saldıran PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 8 asker şehit olurken, 19 asker yaralandı.

"YEŞİLTAŞ KARAKOLU SINIRDA DEĞİLDİR"

Bu saldırı sonrası çeşitli açıklamalar yapan siyasi parti liderleri teröre lanet okurken, en sert açıklama Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu'ndan geldi.

Saldırı yapılan Yeşiltaş Karakolu'nun coğrafi konumu hakkında bilgi veren Pamukoğlu: "Yapılan mutabakatlarla PKK'nın siyasi amaçlarına hizmet edenler, geviş getirerek güneşte yatanlardan farksızdır. Her türlü imkan ve kabiliyet ellerindeyken şu son Dağlıca - Yeşiltaş Jandarma Karakolu baskınında verilen 8 şehit 19 yaralı meselesi akıllara ziyandır. Yeşiltaş Karakolu sınırda değildir. Sınırla karakol arasında yüksekliği 3870 metre olan İkiyaka Dağları vardır. Bu ne demek PKK'lılar bu dağları aşmışlar, Yüksekova bölgesindeki iç gruplarla da birleşerek bu baskını gerçekleştirmişlerdir. Böyle bir baskının ön keşifleri haftalarca sürdürüldükten sonra, ancak yapılabilir. Hani neredeler bu insansız hava araçları? Hani nerelerde muhteşem dinlemeleri? PKK siyasi gücünü nereden alıyor? Toplamı 5000 kişiyi geçmeyen adamlardan. PKK'nın etkisi ve hüneri sürekli asker ve polis şehit etmekten gelmiyor mu? Yani her etkiyi ve sonucu silahla alıyor." dedi.

"PKK NEDEN BİTİRİLMİYOR"

 

Devletin elinde PKK'nın silahlı gücünü en geç 365 günde bitirecek yetenek olduğunu belirten Pamukoğlu: "PKK'nın silahla yarattığı neticeler olmasa herkes kendini huzurlu hissetmeyecek mi? Hissedecek.. O zaman sıkı durun! Devletin elinde PKK'nın silahlı gücünü en geç 365 günde yok edecek yetenek PKK'dan 100 bin kadar daha fazla iken neden işi bitiremiyor? Çünkü siyasi irade sıfır, istihbarat sıfır, mücadeleye sürülen askeri örgütlenme kötü de onun için." ifadelerine yer verdi.

"SÜLÜK BEYİNLER"

 

Silahla çözüm olmaz diyenleri eleştiren Pamukoğlu şu ifadelere yer verdi: "Silahla çözüm olmaz diyen susak kafalılar, bile bile, isteye isteye yalan söylüyorlar. Millet artık yıllardır devam eden bu yalanlardan bıktı ve iğrendi. Dağlarda gayri nizami savaş, mayalı hamur gibi yatan, sülük beyinler ve aşırı şişen kurbağaların becerebileceği iş değildir. Kartalın keskin çığlığı olmadan avare kasnak, dolanıp durmaya devam edeceksiniz! Ortadoğu coğrafyası kaosunda ve PKK meselesinde mevcut düzen partilerine bel bağlayanlar bunlardan medet umuyorlarsa, onlara da bizden selam olsun."