Mülki İdare Amirleri (Vali  Yardımcısı   ve   Kaymakam  atamaları)  kararnamesinin  açıklanmasının ardından  Trabzon ' un  Arsin ilçesi  kaymakamı  Salih Altun  Van  Vali  Yardımcılığına  atandı. Öte yandan, Pervari  Kaymakamı  Duran Eryılmaz da  Van -Edremit  Kaymakamlığına  atandı.


Telekulak baskını 
ile  tanınıyor

Hatırlanacağı üzere Salih Altun  Trabzon 'un Arsin ilçesi kaymakamlığı sırasında ilçe emniyet müdürü ile telefon görüşmelerinin dinlendiğini öğrenince suç duyurusu yapmış ve telekulak skandalının arkasından  Trabzon  Emniyet Müdürü çıkmıştı.

 

Yapılan soruşturma neticesinde Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ın talimatı üzerine, 2 yıldır il genelindeki bütün ilçe emniyet müdürlükleri, karakollar, birim müdürleri ve emniyet müdür yardımcılarının makam telefonlarının özel bir cihaz yerleştirilerek, görüşmelerin kayıt edildiği belirlendi.

 

Van'a atanmasında da bu olayın etkisi olduğu konuşulanlar arasında.

 

Salih Altun kimdir?

Ardahan doğumlu olan Salih Altun İlk ve Orta Okulu Ardahan''da okudu. 1997''de İstanbul Halkalı Ziraat Lisesini, 2002''''de Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünü bitirdi. Açılan bir dizi sınavı kazanarak 2004 yılında Samsun Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. İl stajını Samsunda, Mülkiye teftiş stajını Karabükte, Kaymakam refikliği stajını Bandırmada yaptı. Ankara Alman Kültür Merkezinde 4 ay Almanca eğitimi aldıktan sonra İçişleri Bakanlığınca Almanya''''ya gönderildi. Schwaebisch Hall Goethe Institut''''te 9 ay süre ile dil öğrenimi ve Alman idari sistemi üzerine eğitim aldı ve çeşitli Alman devlet kurumlarında staj yaptı.

 

TODAİE''''de 37. Dönem Kamu Diplomasisi kursunu bitirdi. Azdavay ve Sulusaray ilçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı. 91. Dönem Kaymakamlık kursunu "üstün başarılı" derece ile bitiren Altun, 16 Mart 2007 - 16 Ağustos 2009 tarihleri arasında Tokat-Yeşilyurt Kaymakamlığı, 29 Ağustos 2009 - 16 Eylül 2011 tarhleri arasında ise Şavşat Kaymakamlığı görevini yürüttükten sonra 29 Eylül 2011 tarihinde Trabzon'un aştin ilçesindeki görevine başladı. Altun yeni kararname ile beraber van vali yardımcılığına atanmış oldu. Altun, Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim dalında Yüksek Lisanasını tamamlamış olup, İngilizce ve Almanca bilmektedir. Salih Altun, Av. Yeşim Aktürk Altun ile evli olup Mehmet Yiğit adında bir çocuk babasıdır. (Fırat Arslan-İLKHA)

Mülki idare amirinin görev yeri değişti Tam liste

2013 Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile bazı bakanlıklara ait atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararname ile 14 kaymakam ve 8 vali yardımcısı değişik görevlere getirildi. 43 vali yardımcısı kaymakamlağa atandı.

Söz konusu müşterek kararnameyle bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 568 mülki idare amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildi. Bunlardan 65 kaymakam adayı eğitimlerini tamamlayarak kaymakamlık görevine başladı.

Bakanlık merkezinde görevli 24 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirilirken, 14 kaymakam ve 8 vali yardımcısı Bakanlık merkezinde değişik görevlere getirildi.

Merkezde görev yapan 2 mülki idare amiri kaymakamlığa, 4 mülki idare amiri vali yardımcılığına, 43 vali yardımcısı kaymakamlığa, 1 vali yardımcısı il hukuk işleri müdürlüğüne atanırken, 83 vali yardımcısı yer değiştirdi.

Atamalarda, 263 kaymakam naklen yer değiştirirken, 62 kaymakam vali yardımcılığına, 6 kaymakam il hukuk işleri müdürlüğüne; 2 il hukuk işleri müdürü naklen yer değiştirirken, başka göreve atanmak üzere 4 mülki idare amiri de görevlerinden alındı.

Gümüşhane'ye kadın vali yardımcısı

Kamu İhale Kurumunda Başkanlık Müşaviri olarak görev yapan 2 eski mülki idare amiri de hukuk müşavirliğine getirildi. İlbeyli Kaymakamı Meral Uçar, Gümüşhane'ye vali yardımcısı olarak atandı.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı Askeri Yargıtay üyeliklerine İlker Uçdu, Mehmet Şimşek ve Arif Fikret Özev getirildi.

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığına İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı İsmail Ustaoğlu, İller İdaresi Genel Müdürlüğüne İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Ali Fidan, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Ömer Doğanay, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcılığına da Hukuk Müşaviri Birhan Uslu getirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Osman Çakır'ın, Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcılığına Ümit Güner'in ataması yapılırken, bazı illerin de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürleri değişti.

Gençlik ve Spor Bakanlığında Proje ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcılığına Şinasi Demirbaş getirilirken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında ise Türkiye Elektromekanik Sanayi Genel Müdür Yardımcılığı'na Mustafa Yılmaz atandı.

Prof. Dr. Ayşe Soysal'ın görev süresinin sona ermesi nedeniyle boşalan Yükseköğretim Kurulu Üyeliği'ne ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin Erol seçildi.

VAN'A ATANANLAR, VAN'DAN GİDENLER 

Yapılan Değişiklikler Van'ı da etkiledi. Van Vali Yardımcısı Atay Uslu'nun Yeni görev yeri İçişleri Bakanlığı oldu. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğüne atanan Van Vali Yardımcısı Atay USLU'nun deprem boyunca başarılı çalışmalara imza atmıştı.

Ayrıca Van-Edremit Kaymakamlığına Pervari Kaymakamı Duran ERYILMAZ, Van Vali Yardımcılığına Arsin Kaymakamı Salih ALTUN'un getirildiği görüldü.