Suriye'de terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG öncülüğündeki SDG kontrolünde olan Tel Rıfat kasabasında Türkiye'ye karşı 'Suriye Ulusal Direnişi' adıyla bir grup kurulduğu duyurulmuştu. Açıklamayı yine bir SDG üyesi yapmış, "Türk işgaline karşı mücadele edeceğiz" demişti.
Sputnik'in haberine göre, o örgüt yeni bir açıklama yaptı. Örgütün Genel Sekreteri sıfatıyla açıklama yapan Reza Hido, Sputnik'in haberine göre bu kez, Halep bölgesinde kurulduklarını, PYD ve PKK ile bağlantılarının olmadığını savundu.

'TÜRKİYE İŞGAL ETTİ'

Türkiye’nin Hatay ili ile ona bağlı İskenderun ilçesinin Suriye toprağı olduğunu öne süren Hido, şöyle devam etti:
“Türkiye Cerablus’a girerek Suriye toprağını işgal etti. Bunu kabul etmiyoruz. Biz Cerablus ve İskenderun’u özgürleştireceğiz. Hatay ve İskenderun Suriye toprağıdır. Türkiye İskenderun ve Hatay’dan çekilmeli. Buralar tekrar Suriye’nin olmalıdır. Bu sorun çözülmelidir.

HATAY'I BİZE VERİN

Biz razı değiliz oraların Türkiye’nin elinde olmasına. İskenderun ve Hatay’ın Suriye topraklarına dahil olması için büyük bir mücadele vereceğiz. Türkiye Cerablus’tan çıksa ve Hatay ile İskenderun’u bize verse, Türkiye ile aramızda herhangi bir sorun olmaz. Sorun çözülür. Türkiye bize yakındır, komşumuzdur."

HATAY VE İSKENDERUN İÇİN GÖRÜŞMEYE HAZIRLARMIŞ!

Hido, Hatay ve İskenderun'la ilgili şöyle dedi: “Terör örgütleri Suriye’den çıkarılmalıdır. IŞİD, Nusra ve Fetih Ordusu Suriye’den çıkartılmazsa Suriye demokratikleşemez. Biz terör örgütlerine karşı mücadele edeceğiz. Rusya ve ABD ile de görüşmeye hazırız. İskenderun ve Hatay’ın Suriye topraklarının sayılması için görüşmelerde ülkelerle diyaloğa hazırız.”