Günlük yaşamın zorlaştığı ve hava sıcaklığının tavan yaptığı saatlerde vatandaşların dışarıya çıkmamasıyla cadde ve sokaklar boş kaldı. Gölgelik alanlarda serinlemeye çalışan vatandaşlar, parklara ve kafelere akın etti. Sıcaklardan kurtulmak isteyen bazı vatandaşlar ve esnaflar ise klimalı alanları tercih etti.

stanbul'dan geldiğini söyleyen Mustafa Yalgı, kavurucu sıcakların etkili olduğunu söyleyerek, "Gölgede bile terliyoruz, sürekli su içiyoruz, su kaybı oluyor. İstanbul'da da sıcaklar var ama bu kadar etkilemiyor. Burada dayanılmaz kavurucu sıcaklar var, Allah yardımcımız olsun" dedi.

Sebze ve meyvenin bozulmaması için klimalı alanda tutulması gerektiğini belirten market işletmecisi Mehmet Sarı, "Havalar bu ara çok sıcak, meyve ve sebzeleri klimanın önünde tutuyorum bozulmaması için. İnsanlar dışarı çıkamıyor sıcaklar nedeniyle haliyle alış verişte olmuyor. Getirdiğimiz meyve bir gün satılmadı mı akşam atıyoruz sebzeyi meyveyi. Bir umutla havaların yeniden serinlemesini bekliyoruz" diye konuştu.

YURT GENELİNDE KAVURUCU SICAKLAR

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa 2017 yılının en sıcak günlerini yaşarken termometreler güneşte 60 dereceyi gösterdi.

Meteoroloji uzmanlarına göre Ankara’da sıcaklıklar yarından itibaren yükselecek, pazar günü sıcaklıklar en fazla 37 dereceye kadar çıkacak. Hafta sonuna kadar az bulutlu seyretmesi beklenen İstanbul’da ise sıcaklıkların en düşük 23, en yüksek ise 34 dereceye kadar çıkması öngörülüyor.