Hatay'da, Ak Parti Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu ile Ak Parti Dörtyol Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun'un, polislerle yaşadığı tartışma çerçevesinde kamuoyuna yansıyan "teşhis skandalına" ilişkin ilk soruşturma tamamlandı.

Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan adli soruşturma çerçevesinde, polisler Murat Emer ve Alper Atilla hakkında hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Savcı Ömer Cura'nın ceza davası açılması amacıyla hazırladığı ve son değerlendirme için mahkemeye gönderilen iddianamede, olaya karışan komiser yardımcısı Murat Emer hakkında, Türkoğlu'na hakaretten 3 aydan 2 yıla, kasten yaralama suçundan ise 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Milliyet'in haberine göre; Aynı olaya karışan ve Ak Parti Dörtyol Gençlik Kolları Başkanı olduğu ifade edilen Ömer Uzun'la "tost kavgası" yaptığı belirtilen polis memuru Alper Atilla hakkında ise 1 yıl 9 aydan 8.5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Savcı Cura, Atilla hakkında, Türkoğlu'nu tehditten 6 aydan 2 yıla, kasten yaralamanın basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde olması nedeniyle 4 aydan 1 yıla kadar hapis, kamu görevlisi olması nedeniyle yarı oranında artırım, Uzun'a yönelik hakaretten 3 aydan 2 yıla, tehditten ise 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilmesi talebinde bulundu.

İddianamede, Emer ve Atilla için TCK'nın 53/1 maddesine göre, "Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakma" cezası da istendi. Bu cezanın mahkemece onaylanması halinde Emer ve Atilla'nın meslek hayatlarının bitmesi gündeme gelebilecek. İddianamede, milletvekillinin oğlu Türkoğlu ile arkadaşı Uzun da mağdur ve şüpheli olarak yeraldı. Savcılık, Türkoğlu hakkında Emer ve Atilla'yı tehdit ettiği gerekçesiyle iki kez 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası isteminde bulundu. İddianamede Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü kantinini işleten Uzun hakkında ise 1 yıldan 3.5 yıla kadar hapis cezası talebinde bulunuldu. İddianamede, mağdur ve şüpheli konumunda yer alan polis memuru Önal Uzun hakkında ise 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.