Obama mesajında şu ifadelere yer verdi: "Kutsal ay Ramazan'ın başlıyor olması vesilesiyle, Michelle ve ben ABD'deki ve tüm dünyadaki Müslüman topluma en iyi dileklerimizi sunuyoruz.

Dünya'daki 1,5 milyar Müslüman için Ramazan, anlayışlı hareket etme, oruç ve fedakarlığın zamanı. Bu ayrıca aile ve arkadaşların bir araya gelmesi; insanlık ortak paydasında barışa, adalete ve şefkate bağlılık ilkesinde farklı inançtaki insanları kaynaştırma fırsatı veriyor. Bu bağlar sıklıkla ayrılmamıza neden olan farklılıklarımızdan çok daha güçlüler.
Bu ay bize aynı zamanda özgürlüğün, saygınlığın ve imkanların insanlık için inkar edilemez haklar olduğunu hatırlatıyor. Bu evrensel değer bize Orta Doğu'da, Kuzey Afrika'da temel ihtiyaçlardan mahrum ve evlerinden uzak milyonlarca mülteciyi düşünmemizi sağlıyor. ABD olarak, tüm insanların kendi geleceklerini kendilerinin belirleyeceği ve inançlarını özgürce yaşayacağı bir dünyayı kurmak için çalışanların yanındayız.
Ramazan bize hergün milyonlarca Müslüman Amerikalının devletimize hizmet etmek, bilimsel buluşlara liderlik etmek, iş alanları oluşturmak ve ihtiyaç halinde komşularımızla ilgilenmek vesilesiyle ulusumuzu zenginleştirdiğini hatırlatıyor.
Geçmişteki 4 yılda Beyaz Saray'da düzenlenen iftarlara ev sahipliği yapmaktan onur duyuyorum. Bu yıl da yatırımcı, aktivist ve sanatçı olarak ülkemize katkıda bulunan Müslüman Amerikalıları karşılamayı dört gözle bekliyorum. Amerika'daki ve dünyadaki tüm Müslümanların ailelerine neşe, huzur ve anlayış getiren bir ay olmasını diliyorum.

Ramazanınız mübarek olsun"