Bu kararlarla adliyelerin kapatılmasıyla beraber ekonomi yok ediliyor. Oradaki insanlar açlık sınırıyla karşı karşıya bırakılıyor. Bu düzen değişir, bu devran döner. Lütfen bu kararı bir kez daha gözden geçirin. Siz eğer bunu yapmazsanız birileri gelip size 'la oğlum bas git' der" dedi.

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, 'Torba Teklif"in 1. maddesi üzerinde verilen önergeye ilişkin yaptığı konuşmada, Denizli'deki bazı ilçelerin adliyelerinin kapandığını belirterek, "60-70 yaşındaki insanlar ilçeler arasında nasıl yolculuk yapacak. Bu kırmızı plaka talebi ne hale düşürüyor bizi halkın gözünde. Kırmızı plaka düşkününe çıkacak adımız. Gelin şu adliye meselemizi çözelim" diye konuştu.

 

"LA OĞLUM BAS GİT"
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da önerge üzerinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 146 adliyenin kapatıldığını belirterek, daha sonra alınan bir kararla 44 ilçedeki adliyelerin kapatılmasının iptal edildiğini söyledi.

Bunlar arasında Erzincan'ın bazı ilçelerinin bulunduğunu anlatan Ağbaba, "Ulaştırma Bakanı bastırdı, bu ilçelerle ilgili karar geri alındı" dedi. İşin içine bölge, il ve çeşitli ayrımlar girdiği için bu ilçelerde tekrar adliyelerin açıldığını öne süren Ağbaba, "Bu kararlarla sadece adliye kapatılmıyor. Bu kararlarla adliyelerin kapatılmasıyla beraber ekonomi yok ediliyor. Oradaki insanlar açlık sınırıyla karşı karşıya bırakılıyor. Bu düzen değişir, bu devran döner. Lütfen bu kararı bir kez daha gözden geçirin. Siz eğer bunu yapmazsanız birileri gelip size 'la oğlum bas git' der" şeklinde konuştu.

Ağbaba, konuşmasını yaptıktan sonra üzerinde "la oğlum bas git" yazan kağıdı kürsüdeki mikrofona geçirdi. Ak Parti'li milletvekillerinin tepki gösterdiği kağıdı alan kavas, Başkanlık Divanı'na bıraktı"