Olay, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde geçen Mayıs ayında meydana geldi. İnternette kısa sürede fenomen haline gelen “Oğlum bak git” isimli video tıklanma rekorları kırıldı. Tişört, stıcker gibi malzemeler ile ticareti de yapılan olayla ilgili şok bir gelişme yaşandı. Gölcük Cumhuriyet Savcılığı tarafından Y.K’nın şikayeti üzerine temizlik işçisi hakkında dava açıldı.

Hazırlanan iddianamede, belediye temizlik işçisi şüpheli Selçuk K’ın, 11 Mayıs 2012’de temizlik yaptığı sırada Ali Paşa Caddesi’nde mağdur Y.K’nın (17) arkadaşıyla uygunsuz konuştuğunu görmesi üzerine uyardığı, Y.K’nın da kendisine küfrettiği, Selçuk K’ın da, haksız tahrik altında temizlikte kullandığı ağaç saplı süpürge ile Y.K’ya bir kez vurarak Yasin K’yı yaraladığının belirtildiği öğrenildi.

Olay sonrası Y.K’nın basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandığı, bu olaydan dolayı Y.K ve ailesinin Selçuk K'dan şikayetçi olduğu vurgulandı. Ayrıca, Selçuk K’ın alınan ifadesinde suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Öte yandan olayda Y.K’yı yaralayan Selçuk K’ın kullandığı süpürgeye el konularak adli emanete alındığı öğrenildi.

Olayla ilgili hazırlanan iddianame sonrası ilk duruşma Gölcük Sulh Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Yaşı küçük mağdur için avukat ve sosyal hizmet uzmanı istenerek duruşma ertelendi. Yargılanan ve haksız tahrik altında kasten yaralama suçunu işlediği iddia edilen Selçuk K hakkında, hazırlanan iddianamede 1 buçuk yıldan 3 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi.