Milli Eğitim Bakanlığı, 40 bin öğretmen atamasının ardından şubat ayında da atama yapılıp yapılmayacağı konusuna netlik kazandırdı.

Bakanlık, öğretmen atamalarının yılda bir defa ve sadece ağustos ayında yapılacağını açıkladı. Özür grubu dahil diğer atamalarda yine ağustos ayında gerçekleştirilecek. Bakanlık yetkilileri, öğrencilerin olumsuz etkilenmemesi için öğretmenlerin bütün yıl aynı sınıfta görev yapacağına dikkat çekti. Atanan öğretmenlerin hangi branşlarda olacağına ise öğrencilerin 10-12 Eylül'de yapacağı seçmeli ders başvuruları yön verecek.

2013 yılındaki öğretmen kontenjanları da bu mevcut potansiyel göz önüne alınarak belirlenecek. Öte yandan bu yıl seçmeli dersler nedeniyle doğacak öğretmen açığı öncelikli olarak okuldaki personelden karşılanacak. Mümkün olmaması halinde ise ücretli öğretmenlerden destek alınacak. Şubat atamalarını devam ettirmek isteyen Bakan Ömer Dinçer'in, atanamayan öğretmenlerin Hükümete baskı yapması üzerine bu yola başvurduğu öğrenildi. Yeni uygulamadan geri dönüş olmayacak.