Habertürk'ün haberine göre, Hrant Dink cinayeti soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü, tetikçisi Ogün Samast'ın yeniden ifadesini aldı. Savcı Kökçü'nün, bir televizyon kanalında yayınlanan ve Ogün Samast'ın yakalandıktan sonra Samsun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde çekildiği tahmin edilen görüntüler ile ilgili ifadesini aldığı belirtildi.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan tetikçi Ogün Samast'ın ifadesini aldı. Öğlen saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne getirilen ve jandarma nezaretinde Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun bulunduğu 7. kata çıkarılan Samast, savcı Kökçü'ye ifade verdi.

SORUŞTURMA DOSYASINDA OLMAYAN GÖRÜNTÜLER SORULDU

Savcı'nın Ogün Samast'a özel bir televizyon kanalında yayınlanan ve soruşturma dosyasında olmadığı ortaya çıkan Samsun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde çekildiği anlaşılan görüntüleri sorduğu belirtildi. İzlediği görüntünün ne olduğu yönünde ifadesine başvurulan Samast'a ayrıca cinayet günü olay yerine yakın yerde bulunan Jandarma istihbarat görevlileri ile ilgili sorular da sorulduğu belirtildi. Terör polisinin o gün Samast'a izlettiği görüntülerin cinayet anına ilişkin görüntüler olduğu iddia edilmişti.

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink cinayetine ilişkin medyada yer alan, ancak soruşturma dosyasında bulunmayan bazı görüntülerle ilgili tespit tutanağı hazırladı. Tutanakta, Başsavcılık tarafından çalışma yapılması için İstihbarat Daire Başkanlığı'na teslim edilen harddisklerdeki bazı görüntülerin dosyaya gönderilmemesine rağmen bazı televizyon kanallarında yayınlandığı belirtildi.

SAMAST'IN İZLEDİĞİ GÖRÜNTÜ

Tetikci Ogün Samast'ın yakalandığı 22 Ocak 2007 günü Samsun Emniyet'i Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde çekildiği anlaşılan görüntü izletilmişti. Görüntülerde bir polis memuru Samast'a bir viedo izletiyor ve "çok sert bakıyorsun" diyordu.