Öksürük, çocukluk dönemlerinden itibaren sık rastlanan bir rahatsızlıktır. Balgamlı, kuru ve alerjik öksürük olabilir. öksürüğün ne kadar süre devam ettiği ve öksürükte kan olup olmadığı önemlidir.

Uzun süren öksürük hayatı olumsuz etkiler. Öksürük on beş günden faza sürüyor ise mutlaka doktor kontrolü altına alınmalıdır. Öksürüğe ne iyi gelir Ahmet Maranki bu konuda bazı doğal yöntemler sunar. Doğal yöntemler ile bu sorundan uzun vadede kurtulma şansınız olur.

Öksürük İçin Doğal Kürler

Öksürüğe iyi gelen kürler ve bunların yapılışı konusunda şunları belirtmek mümkün:

  • Zencefil ve bal karışımı öksürüğü azaltır. Rendelenmiş zencefili bal ile karıştırıp gün içinde aç karnına tüketmeniz gerekir.
  • Günde en az 3-4 kez bal ile limon karışımı içilmelidir. Bir tatlı kaşığı balın içinde iki üç damla limon karıştırılmalıdır.
  • Kaynamış suya on gram ada çayı koyun ve bu çayı bir tatlı kaşığı bal ile karıştırın. Ada çayı içilebilir, gargara olarak kullanılabilir ve bal ile tüketilebilir.
  • Bir bardak sıcak suyun içinde ekinezya çayı koyun ve on dakika bekletip bu çayı yemeklerden önce günde üç kere için.
  • Tarçın, karanfil, havlıcan, zencefil gibi bitkiler öksürüğe iyi gelir. İki bardak kaynar suyun içine ik tane sopa tarçın, iki tane karanfil, on gram havlıcan, on gram zencefil atıp on dakika bekletin. On dakika sonra bu çayı içmeye başlayabilirsiniz.
  • Bir yemek kaşığı balı bir çay kaşığı çörek otu ile karıştırıp sabah kahvaltıdan önce tüketin.
  • Ihlamur çayı öksürüğe iyi geldiği için tüketebilirsiniz.
  • Bir küçük kaşık toz karabiber ve bir kaşık balı karıştırın. Bu karışımı yavaşça yutkunarak içmeniz gerekir. Karışım en çok da kuru öksürüğe iyi gelir. Karışımdan beş dakika sonra ılık bir bardak süt içiniz. Ardından su içmeyiniz.
  • Ayrıca size ev yapımı bir şurup tarifi de verebiliriz. Bir tane kara turp suyu, yarım taze limon suyu, bir çay kaşığı dut pekmezi ya da harnup pekmezi, yarım kök zencefil suyunu bir kap içine koyun ve karıştırın. Çocuklar bir yemek kaşığı, yetişkinler günde iki yemek kaşığı tüketebilir.

Öksürüğe ne iyi gelir Ahmet Maranki tarifleri ve buna benzer tarifler ile sorunu bitkisel olarak çözebilirsiniz. İlaç tedavisi bazı geri dönüşü zor olan durumlarda elzem olur; ancak genelde bitkisel kürler kullanırsanız daha sağlıklı sonuçlar alınmış olur. Tabiki bazı durumlarda doktor kontrolü şarttır. Eğer ilaç kullanıyorsanız, kullandığınız kürleri de doktorunuz ile paylaşıp istişare edebilirsiniz. Daha Fazla Saç Bakım Ve güzellik Bilgileri İçin Tarafsız Bilgi sitesini ziyaret edebilirsiniz