Bakan Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları;

Bir virüs dünyayı tehdit ediyor.

Bilim bugün için büyük vaatlerde bulunamıyor.

Bu hastalığa karşı elimizde güçlü bir koz var, yakalanmamak.

Durumu kabullenmemiz zor değil. Corona virüs karşısında biz irade sahibiyiz. 

Virüs genç, yaşlı, orta yaşlı ayrımı yapmıyor

Okullarda korona virüs arası uzatılacak'

"Gençler sizinle bir abi olarak konuşmak istiyorum. Belki hasta olmuyorsunuz ama öldürücü bir virüsün taşıyıcısı oluyorsunuz. Daha büyük acılara aracılık etmeyin. Biraz kendi dünyanıza çekilin. Mustafa Kutlu'yu Tolstoy'u okuyun." 

evdiklerimizle, yakınlarımızla birbirimizi biraz özleyelim. Telefon sohbetlerimizi biraz uzun tutalım. Çocuklarımıza sesleniyorum, el öpmek, sarılmak yok. Artık oyunlarımızı evde oynuyoruz. Arkadaşlarımızla görüşüyoruz ama görüşmelerimiz evde oluyor.  Sağlıklı görünen biri başkası için ölüm sebebi olabilir. Başkalarının hayatının bizim hayatımız kadar değerli olduğunu unutmamalıyız. Sigara içiyorsak sigaranın tahribatını asla bilemeyiz."

"Konuyu çok ciddiye almalıyız. Bu tip salgınlarda tarih boyunca kritik eşikler olmuştur. Sizleri tedbirlerde çok sıkı olmaya davet ediyorum. Unutmayın, aldığımız tedbir kadar güçlüyüz. 

"8 gün yoğun bakımda kalan 65 yaşında bir hastamız ile yine 65 yaşında ve yoğun bakım şartlarında olan bir hastamız bugün taburcu edildi." 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamaları şu şekşlde;

Bilim Kurumuzun önerisiyle, süreci bir müddet daha uzatma ihtiyacı doğru. 30 Nisan’a kadar okullarımızın tatil olması ve uzaktan eğitimin devam etmesi kararlaştırıldı. "Sınavlar konusu gündemimizde. LGS'nin ne şekilde yapılacağına dair üç senaryomuz var. YKS sınavına ilişkin kararı YÖK ve ÖSYM verir. Orasıyla da istişarelerimiz devam ediyor. Dünyada 1,5 milyara yakın öğrenci evde. Şimdi yapılmayan herhangi bir eğitim hizmeti telafi edileceği ya da tamamlanacağı için özel okullarda bir problem çıkacağını düşünmüyorum. Gereken her şeyi yapacağız. Özel kurslar da kapalı olacak. Biz eğitimi telafi ederiz. Bir hastalığı telafi edemeyiz. Bunun için de her koşulda uğraşıyoruz. Bizim ihtiyacımız olan şey, daha çok sabır, umut, gayret. Bizim omuzlarımızda. Merak etmesinler. Evde kalın çocuklar."