Alexander Caven-Atack isimli bebeğin cildine damlayan çay dolayısıyla oluşan yanık, kısa sürede bir bakteri enfeksiyonuna dönüştü.

Doktorlar, hastaneye kaldırılan bebeğin cildinin yüzde 80’ini cerrahi müdahaleyle kazımak zorunda kaldı. Bebek, 15 gün boyunca yoğun bakımda kaldı. Çay bebeğin üzerine ilk döküldüğünde, ailesi hemen acil servise gitti. Buradaki doktorlar, bebeğin cildindeki yanığı tedavi etti ancak enfeksiyonu gözden kaçırdı. Beş gün sonra, bebeğin sırtında, bacağında ve yüzünde kabarcıklar ve soyulmalar başladı.


Broomfield Hastanesi’nin birimine götürülen bebeğin cildindeki yanık doku, altı ameliyatla alındı. Bebeğin anne babasına ameliyatlardan sağ çıkamayacağı söylendi.

Alexander, bugün çok sağlıklı. Ancak babası Andrew ve annesi Sarah, bütün anne babaları bebeklerde en küçük bir yanıktan kaynaklanabilecek, Yanık Cilt Sendromu’na karşı uyardı.

Baba Andrew, “Alexander’ın ne kadar şanslı olduğunu sonradan öğrendik. Daha önce tespit edilmiş olsaydı, antibiyotikler ve kremlerle tedavi edilebilirmiş” dedi.