Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın büyük oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz’ın ölüm haberi babası Mesut Yılmaz ve annesi Berna Yılmaz’a söylenmedi ancak Yılmaz ve eşine oğullarının daha önceki rahatsızlığına bağlı olarak tekrar rahatsızlandığı ve hastanede olduğu haberi verilmişti.

UÇAK HAVALİMANINA İNDİ

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz’ı ABD’den getiren tarifeli THY uçağı Atatürk Havalimanı’na indi. Yılmaz’ı yakın dostu Abdurrahim Albayrak ve bazı yakın dostları karşıladı. Kalp rahatsızlığı tedavisinden dönen Berna Yılmaz ve Mesut Yılmaz’ın durumdan şüphelenmemesi için amca Turgut Yılmaz havalimanına gitmedi.

B KAPISINDAN ÇIKIŞ YAPTI

Yılmaz’ı almak için özel bir araç uçağın yanına kadar yanaştı. Yılmaz’ın gazetecileri görmemesi ve diğer yolcularla karşılaşmaması için çıkışı, VIP veya CIP salonlarından yapılmadı. Yılmaz ve eşi THY teknik bölümünün bulunduğu B kapısından çıkış yaptı ve evine doğru yola çıktı. 

Tarifeli uçakla ABD’den Türkiye dönen Mesut Yılmaz ve eşinin yanında 2 yakını da bulunuyor. Yılmaz çiftinin ABD’ye Berna Yılmaz’ın kalp rahatsızlığı nedeniyle gittikleri öğrenildi. Yavuz Yılmaz’ın geçen ay kısmi felç geçirdiği  iddia edildi.

Uçakta internetin kapatıldığı, pilotların uyarıldığı belirtildi. İstanbul’daki yakınlarının Yılmaz çiftini arayıp Yavuz Yılmaz’ın rahatsız olduğunu söyledikleri bildirildi.

OTOPSİ İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

Yavuz Yılmaz’ın Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemleri tamamlandı. İşadamı Abdurrahim Albayrak otopsi ve cenazeyle ilgili evrakları teslim aldı. Cenaze Zincirlikuyu’ya gidecek.

Yılmaz’ın intihar ettiği silahın 1993 yılında babasına hediye edilen “toplu” olarak tabir edilen antika bir silah olduğu öğrenildi. Yavuz Yılmaz, Beykoz’daki aile mezarlığında babaannesinin yanında toprağa verilecek.

'NASIL SÖYLEYECEĞİZ BİLMİYORUM'

İş adamı Abdurrahim Albayrak Adli Tıp Kurumu önünde basın mensuplarına açıklama yaptı. 

Albayrak, "Hiçbir şey belli değil daha arkadaşlar. Üzüntümüz, acımız çok büyük ama maalesef ne Mesut Yılmaz Bey'in Berna Hanım'ın haberi yok bu olaydan. Çünkü Amerika'ya tedavi için gitmişlerdi ve normalde bu akşama geleceklerdi. Sabah olay olduğunda uçaktalardı" dedi.
"Şuan uçaktalar, haberleri yok" diyen Albayrak, "Ben de birazdan çıkıp, uçaktan beyfendiyi alacağız. Zaten uçakta internetleri kapattırdık ki kimse bilgi veremesin onlara. 19.30 gibi uçak iner ama nasıl söyleyeceğiz, nasıl yapacağız Allah bilir. Nasıl söylenir, ne yapılır bilemiyorum. Acımız çok büyük. Saati de belli değil. Onun için onunla ilgili Mesut Bey Türkiye'ye gelmedikten sonra bir şey söyleyemeyiz. Üzüntümüz, acımız büyüktür" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının intihar iddialarına ilişkin soru sormaları üzerine Albayrak, "Böyle bir ölüm Allah kimsenin başına vermesin. Sabahtan beri ilk önce savcı geldi. Beykoz Devlet Hastanesine indik, şimdi Adli Tıp'a geldik. Böyle bir acıyı tarif edemiyorum" dedi.