Ön başvuruda tekrar eden T.C. kimlik numaraları bulunduğu için işlem gerçekleştirilemez hatası alanlar için neden olduğunu ve çözüm yöntemini anlattık.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlattığı Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar TC kimlik numarasının son hanesine göre belirli günlerde başvuru yapabiliyor. 

Ancak, E Devlet'ten 1000 TL'lik yardıma başvuru yapmak isteyen vatandaşların "E devlet Ön başvuruda tekrar eden T.C. Kimlik Numaraları bulunduğu için işlem gerçekleştirilemez" hatası aldığı görüldü.

Hatanın sebebi ilk başlarda sistem hatası olarak açıklansa da çözümün farklı olduğu ortaya çıktı. 

Buna göre başvuru yapan bireyin ön başvuru formunda kendisini aile içerisinde tek göstermesi ve diğer bireyleri eklememesi gerekiyor.

Böylelikle "Ön başvuruda tekrar eden T.C. kimlik numaraları bulunduğu için işlem gerçekleştirilemez" hatası ortadan kalkıyor ancak birey tek başına başvurduğu için yardımı alma şansı da düşüyor. 

Sorun yaşayan vatandaşlar  E Devlet Kapısı'nda bulunan, e-Devlet Kapısı Çağrı Merkezi'ne ulaşmak için "İletişim Formu" sayfasında bulunan formu doldurabilir, tüm mobil ve sabit telefonlardan 160'ı arayabilir veya [email protected] adresine e-posta gönderebilir.