Çok kısa bir süre içerisinde, ürün çeşitliliği, yüksek rekabet, kurumsal firmaların yüksek müşteri memnuniyeti ve tüketici hakem heyeti gibi artı değerler ile hayatımızın tamamına yayılan online alışveriş, akla gelebilecek her sektörde alışveriş kültürümüze dahil oldu. Elektronik ürünlerden kozmetik ürünlere, bakım ve tekstil ürünlerinden gıda ürünlerine kadar her türlü ihtiyacımızı basit birkaç tıklama ile sipariş edebiliyor, ürünleri beğenmememiz ya da tarafımıza hasarlı ulaşması durumunda ücretsiz olarak anında telafi ediyoruz. 

E-Ticaret Sektörü ve Kırtasiye Alışverişi

Peki, kırtasiye alışverişi bu sektörün neresinde konumlanıyor? Sandığınızın çok daha ilerisinde! Kırtasiye alışverişini kısaca okul kırtasiye ve ofis kırtasiye olarak iki ana kategoriye ayırabiliriz. Gittikçe yaygınlaşan akıllı telefonlar, online kırtasiye alışverişi konusunda oldukça kullanılırken, kurumların ve kurumsal firmaların satın almaları da, iş yeri ihtiyaçları olan online ofis kırtasiye alışverişini bilgisayarlarından tamamlama eğilimindeler. Yalnızca 2017 yılı verileri, bir önceki yılın online kırtasiye alışverişinin en az %50 büyüdüğünü söylüyor! Futuristlere bakılırsa da bu hızlı büyüme, gelecekte hemen hemen tüm sektörler gibi, kırtasiye alışverişinin de %90’ların üzerinde e-ticaret yoluyla, yani online olarak karşılanabileceğini iddia ediyor!

İnternetten Kırtasiye Alışverişi Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Peki, bu denli bir büyüme neyden kaynaklanıyor olabilir? Yanıtı aslında çok basit! Online kırtasiye alışverişi yapılan web siteleri, dünyanın en kaliteli kırtasiye markaları konusunda oldukça seçici… Ayrıca ürün çeşitliliği, fiziksel kırtasiyelerin asla hayal bile edemeyeceği seviyelerde geziniyor. Gezinmeye başladığınız anda geleneksel kırtasiye düşüncesi kafanızda yeniden tanımlanırken, yüksek rekabete dayalı fiyat aralığı, adeta hepimizi mest ediyor! Bunlarla da sınırlı değil! Koşulsuz iade ve değişim garantisi, artık geleneksel olarak online kırtasiye alışverişinin bir parçası olmuş durumda. Ürün değişimleri online kırtasiye siteleri tarafından anlaşmalı oldukları kargo firmaları tarafından ücretsiz tamamlanabiliyor! Sizler tüm bu avantajların keyfini sürerken, yapmaya devam ettiğiniz işleri yapmaya, sevdiklerinizle ve ailenizle vakit geçirmeye devam ediyorsunuz…

Gelecek dönemlerde neler olur bilinmez ancak günümüzde, ülkemizin de küreselleşen dünyaya ayak uydurduğu kesin! Siz de, eğer henüz denemediyseniz internetten kırtasiye alışverişi deneyimini mutlaka tatmalı ve tüm avantajlarını doyasıya yaşamalısınız. En kaliteli kırtasiye markaları ürünlerine, en uygun fiyatlarla ulaşma keyfi ve karşılığında hemen hemen hiçbir fiziksel çaba sarf etmemeniz yanınıza kar olarak kalsın!

E-Ticaret ve Okul Malzemeleri

2017 eğitim yılının, geçtiğimiz hafta başlamasıyla birlikte milyonlarca ilk ve ortaokul, lise ve üniversite öğrencisi ders başı yaptı. Ödevler, projeler ve ihtiyaçlar derken, en azından yarıyıl döneminde yeniden alışveriş seçeneğini masaya yatıran veliler ise, bir yandan okul malzemeleri listesi eksik kalmasın diye uğraşırken; diğer yandan bu ihtiyaç listesinin, bütçelerini çok da fazla sarmamak üzere alternatifler düşünüyor.

E-ticaretin artık giderek yaygınlaşması ve 2017 yılı verilerine göre mobilden verilen sipariş sayılarında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 50’lik bir artış olması, gelecekte ne gibi bir tablo göreceğimizin ipuçlarını veriyor bize. Günümüz itibariyle teknoloji ve giyim konusunda e-ticarete güvenen halk, gıda ve ofis malzemeleri yanında, okul kırtasiye ürünleri gibi ihtiyaçlar konusunda genelde geleneksel, fiziksel mağazaları tercih ediyor. Yani gelecekte bu Pazar için de hâkimiyetin e-ticarete kayacağını söylesek pek de abartıyor sayılmayız.

Yüzlerce web sitesi, binlerce amatör ve profesyonel sektörel inceleme blogları, onlarca kurumsal firma ve peşi sıra gelen kampanya ve müşteri memnuniyeti çalışmaları rekabeti yükseltiyor ve bu da tüketici olarak bizlere yarar sağlıyor!
Tam da bu noktada, rakiplerinden farklılaşma arzusu taşıyan büyük ve küçük ölçekli e-ticaret firmasının, özellikle sosyal medya kullanımı oldukça önem taşıyor. Kullanılan teknik; samimi olan bir dil ve dönemsel paylaşıma verilen ödül kampanyaları ile tek düze olmaya doğru gitse de en azından faydası konusunda şüphe götürmez bir hal alıyor. Rekabet noktasında artık ürün çeşitliliği ve marka çalışmalarının çok da yeterli olmadığının farkında olan firmalar, yeni teknikler ve kolaylıklarla, kırtasiye ürünleri için de fiziksel mağazalarının tahtını sallamaya devam ediyor.

Bu noktada dikkat edilmesi gereken nokta, ürün ve fiyat karşılaştırması yaparken sosyal medya hesaplarından vitrin edilen ürünlerin satın alınmasından önceki inceleme süreci oluyor. Almanız gereken ürünün en ucuz olmasından ziyade, fiyat ve performans olarak en uygun olması gerektiğini kavramanız, tüketici olarak da size ve bütçenize dost bir strateji olacaktır. Okul kırtasiye ürünleri, kategori olarak düşünüldüğünde yüzlerce marka, binlerce ürün çeşidi ile oldukça geniş bir ürün grubunu içeriyor. Bu sebeple aramalarda yapılacak fiyat karşılaştırmaları da size yararlar sağlayacaktır. İster Adana, Ankara, Antalya; isterseniz de Hakkâri, Hatay ya da İstanbul’da olun, okul alışverişi, ofis ihtiyaçları gibi kırtasiye alışverişi için tercihinizi e-ticaretten yana kullanın, fiyat avantajları ve çeşit konusunda oldukça tatmin olduğunuz, keyifli bir alışveriş deneyimi yaşayacağınız kesin görünüyor!