Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, 6 Eylül’de Dağlıca’da, 15 silah arkadaşıyla birlikte şehit oldu. 27 Eylül’de Hakkari’nin Dağlıca ve Yüksekova kırsalında başlatılan kapsamlı operasyona Şehit Yarbay Çelikcan’ın adı verildi.

HAREKAT 40 GÜN SÜRDÜ
Bolu ve Kayseri Tugayları’nın komandoları ve Özel Kuvvetler timlerinin katıldığı 40 gün süren harekâtın sonunda, 7 Kasım itibariyle 119 teröristin öldürüldüğü açıklandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında bu konuyla ilgili bir anekdot anlattı. O anekdotun en özel kısmını ise Vatan gazetesinden Murat Çelik köşesine taşıdı;

KOMUTANI AĞLATAN CEVAP: BAYRAĞI DİKMEDEN DÖNMEYECEĞİZ
Türkiye’nin seçim sonuçlarını konuştuğu 2 Kasım tarihinde, Tümgeneral Aksakallı, Dağlıca’dan bölgedeki tabur komutanlarıyla yaptığı telsiz konuşmasında, "Çok çetin koşullarda kahramanca çarpışıyorsunuz, yoruldunuz" diyor ve arazideki timleri değiştireceğini, kuvveti tazeleyeceğini söylüyor. Karşıdan gelen yanıt olumsuz oluyor. Subaylar, "Hayır komutanım, biz gayet iyiyiz. Yorulmadık. Timler, işimizi bitirmeden inmek istemiyor. Görevi tamamlamayıp bayrağımızı o tepeye dikmeden dönmeyeceğiz" diyorlar. Bordo Bereliler’in komutanı bu cevap üzerine gözyaşlarını tutamıyor ve “Tamam” diyor.

Bu görüşmeden 3 gün sonra, 5 Kasım’da da Oramar Tepe PKK’lılardan temizleniyor.

AKAR, DAVUTOĞLU VE ERDOĞAN'IN GÖZYAŞLARI
Tümgeneral Zekai Aksakallı, tabur komutanları ile yaptığı telsiz konuşmalarının kaydını Ankara’ya, Genelkurmay Karargahı’na gönderiyor. Kaydı dinleyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da gözyaşlarına engel olamıyor duydukları üzerine. Ve kaydın yer aldığı dosyayı Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile paylaşıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, güvenlik toplantısının yapıldığı 5 Kasım Perşembe günü, Çankaya Köşkü’nde dinliyor konuşma kayıtlarını. Genelkurmay Başkanı aynı telsiz konuşmalarını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da sunuyor. Davutoğlu ve Erdoğan’ın tepkileri de komutanlar ile aynı oluyor. Devletin zirvesindeki iki isim de gözlerinde yaşlar ile dinliyor o konuşmaları.

5 ASKER ŞEHİT OLDU
Bu çatışmalarda, Bordo Bereliler’in (2 subay, 1 astsubay ve 2 uzman çavuş) 5’i şehit oldu, 5’i de yaralandı.