Amerikan CBS televizyonunda yayınlanan ve Margaret Brennan'ın sunduğu Face The Nation programında konuşan ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin kuzeyinden 1000 Amerikan askerinin çekilmesi için talimat verdiğini açıkladı. Esper, bu askerlerin ülkenin güneyine kaydırılacağını söyledi.

Esper, Trump'ın en kısa süre içinde ve temkinli bir şekilde askerlerin bölgeyi terk etmesini istediğini belirtti.

TRUMP'TAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Türkiye sınırındaki savaşa katılmamak çok akıllıca. Bizi yanlışlıkla Ortadoğu'ya sokanlar hala savaşmamızı istiyor. Ne kadar kötü bir karar verdiklerinin farkında değiller. Neden savaş ilanı istemiyorlar?" dedi.

Trump, "İki yıl önce Irak'ın, Suriye'nin bir başka yerinde Kürtlerle savaşacağını hatırlıyor musunuz? Birçok kişi bizim, Irak'a karşı (ki daha yeni Irak için savaşmıştık) Kürtlerle savaşmamızı istedi. Ben hayır dedim ve Kürtler iki kez savaşı bıraktı. Şimdi aynısı Türkiye'yle oluyor. Kürtler ve Türkiye yıllardır savaşıyor. Türkiye PKK'yı teröristlerin en kötüsü olarak görüyor. Başkaları araya girip o ya da bu taraf için savaşmak isteyebilir. Bırakın yapsınlar! Biz durumu yakından izliyoruz. Sonsuz Savaşlar!" açıklamasını yaparken, başka bir tweetinde de "Lindsey Graham ve Demokratlar da dahil olmak üzere pek çok kongre üyesi ile Türkiye'ye güçlü yaptırımlar getirilmesi konusunda anlaşıyorum. Bu konuda harika bir fikir birliği var. Türkiye bunun yapılmamasını istedi. Beklemede kalın" ifadelerini kullandı.