Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki hain saldırının ardından Genelkurmay Başkanı Necdet Özel bölgeye giderken, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de Ankara’da hava yolu ile Van’a geldi.

Askeri uçakla Van Jandarma Filo Komutanlığına iniş yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, komutanlarla birlikte helikopterle Hakkari’ye gitti. Özel’in saldırının yaşandığı Yeşiltaş bölgesine gittiği öğrenilirken, programı hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hakkari’deki hain saldırı nedeniyle Van’a geldiler.

Havayolu ile Van Ferit Melen Havaalanı’na gelen Atalay ve Şahin, burada vali yardımcıları tarafından karşılandı. VIP Salonu’nda dinlenen Atalay ve Şahin’in programı hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

ZİRVEYE KİMLER KATILACAK

Başbakanlık Merkez Bina’da saat 15.00’de gerçekleştirilecek zirveye Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın yanı sıra Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar toplantıya katılacak.