Güvenlik güçlerinin son dönemde, aralarında PKK'nın sözde askeri konsey üyeleri ile Hakkâri sorumlusu Alişer Koçgiri kod adlı Halis Yücel, Tunceli sorumlusu Aziz Dersim kod adlı Mehmet Güneş ve çok sayıda üst düzey yöneticisini ölü olarak ele geçirmesi, son olarak Van saha sorumlusu Mehmet Guyi'nin öldürülmesi, kış üslenmesine hazırlanan PKK'da dengeleri alt-üst etti. İstihbarat birimlerinin hazırladığı ve içinde 7 dakikalık telsiz konuşması ile örgütün son 3 ay içinde Kuzey Irak'taki kamplarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 4'ü kadın 17 örgüt üyesinin ifadelerinden bölümlerin de yer aldığı rapora göre, örgütteki üst düzey yöneticilerin öldürülmesi, PKK liderlerinden Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in de ölüm korkusuna kapılmasına neden oldu. Bu nedenle koruma sayısını 12'ye çıkaran Hüseyin, öldürülenlerin yanı sıra son dönemde birçok teröristin teslim olması nedeniyle örgütten kopmaların artmasına da sert tepki gösterdi. Rapora göre bir radyo kanalı üzerinden bölge sorumlularına talimat yağdıran Hüseyin, "Bölgesinden eleman kaçan saha komutanlarının durumunu gözden geçireceğim. Siz onları vurmazsanız ben sizi vururum" diye tehdit etti.

ŞAHI YEDİRTMEK ÜZERE
Raporda, PKK'nın silahlı kanadı HPG ile kadın kolu YJA Star'a bağlı örgüt mensuplarının kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda, örgütün sözde Hakkâri sorumlusu Alişer Koçgiri, sözde Tunceli eyalet sorumlusu Aziz Dersim, Tunceli il sorumlusu Suat Akın gibi üst düzey yönetici konumundaki PKK'lıların öldürülmesinden Hüseyin'i sorumlu tuttukları ortaya çıktı. Konuşmalara göre kadın teröristler, "Rojhatta (Fehman Hüseyin'in telsiz kodu) buradadır ama ses vermez. Çiçek Botan'ın, Nazlıcan'ın, Dr. Amara Çiya'nın (Bölük komutanları) ölümünden Rojhat sen sorumlusun" diyerek Hüseyin'i suçlarken, erkek terörist ise "Rojhat'ın ideolojik yönü zayıf. Sürekli savaş ister, iyi santranç oynarmış. Oyunda şah giderse ölürsün. Rojhat Şahı yedirmek üzere" diyerek, oyunu kaybetmek üzere olduğunu söyledi.

10 AYDA 496 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
Türk Silahlı Kuvvetleri, 1 Ocak-31 Ekim arasında 791 teröristi etkisiz hale getirdi. Bu dönemde 496 terörist ölü, 21 terörist yaralı ele geçirilirken, 44 terörist yakalandı, 155 terörist ise teslim oldu. Ekim ayı içinde ise 75 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. 2010'da 431, 2011'de ise 694 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

BORDO BERELİLER BAHOZ'UN PEŞİNDE
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütü PKK'ya Irak sınırında düzenlediği operasyonun ayrıntıları netleşti. Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı bordo bereliler, 2 tabur halinde sınırdan 10 kilometre içeriye girdi. Şırnak Beytüşşebap kırsalından giren ekip, örgütün saldırılarını planladığı "Metina", "Zap" ve "Avaşin Basyan" kampları yakınlarında nokta operasyonlar düzenledi. Bordo berelilerin nokta operasyon için seçtiği kampların özelliği, örgütün askeri kanat sorumlusu Suriyeli Doktor Bahoz kod adlı Fehman Hüseyin'in bu kamplardaki etkinliği oldu. Buna göre; Bahoz sık sık bu kampları denetleyip, saldırıları yönetiyor. İstihbarat birimlerinin hazırladığı haritaya göre bölücü örgütün Türkiye sınırları dışındaki 7 önemli PKK kampı bulunuyor. Bu kamplar; Metina, Zap, Gare, Avaşin-Basyan, Hakurk, Kanirash ve Şehidan.