Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen Orhan Kaynar Futbol Turnuvası Şampiyonspor ile Diriliş FC arasında oynanan final maçıyla sona erdi.

Hürriyet Gazetesi Karadeniz Temsilciliği görevini yürütürken,  2001’de hayatını kaybeden gazeteci Orhan Kaynar anısına bu yıl 9’uncusu düzenlenen Orhan Kaynar Futbol Turnuvası’nın finali ASKF Sahası’nda yapıldı.

Canan Kalaycı’nın sunumu yaptığı organizasyona Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, TFF Başkan Vekili İbrahim Usta, Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu ile Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Egemen, Basın İlan Kurumu Eski Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzon ASKF Başkanı Burhan Cahit Erdem, Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi (TMMOB) Başkanı Şaban Bülbül, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Turgut, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Muharrem Mermertaş, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Sadettin Kaşıkçı, TSYD Trabzon Şubesi Başkanı Murat Taşkın, Türkiye Gazeteciler Konfederasyon’u Genel Sekreteri Ergun Ata ve TGF Mali Saymanı Turgut Özdemir, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti eski başkanlarından Hasan Kurt, TSYD Trabzon Şubesi eski başkanlarından İhsan Öksüz ve Orhan Kaynar’ın kardeşi Mustafa Kaynar çok sayıda davetli ve gazeteci ile yakınları katıldı.

Şampiyonspor ile FC Diriliş takımlarının karşı karşıya geldiği final maçının başlama vuruşunu Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve merhum Orhan Kaynar’ın kızı Dilara Kaynar Babul ve torunu Kaan Babul beraber gerçekleştirdi. 

Kıran kırana geçen karşılaşmada rakibini 4-2’lik skorla mağlup eden Şampiyonspor 9. Orhan Kaynar Futbol Turnuvasının şampiyonu oldu.

Ödül töreninden önce bir konuşma yapan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, “15 Temmuz 15 Ağustos, Türkiye’nin uçurumun kenarından dönmesi üzerinden 1 aylık süre geçti. Ama hainler durmuyor. Diyarbakır’da şehitlerimiz oldu. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. İnadına birlik, inadına dik duracağız. Orhan Kaynar futbol turnuvasının finalini ertelemiştik. Bugün gerçekleştirdik. Tüm Belediye Başkanlarına tüm meslektaşlarıma ve tüm konuklara katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Orhan Kaynar Futbol turnuvasının şampiyonu, Şampiyonspor’u kutluyorum... Bu turnuvada yardımlarını bizlerden eksik etmeyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’e, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili İbrahim Usta’ya, Trabzonspor Yönetim Kuruluna, ASKF Yönetimine, hakem atamalarında emeği geçen Şenol Kutrup’a,  İş adamı ve Trabzonspor Genel Sekreteri Gençağa Meriç’e teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum” diye konuştu


Türkiye Futbol Federasyonu Başkan vekili İbrahim Usta ise, “15 Temmuz’da ülkemiz büyük bir birliktelik örneği gösterdi. 17 Eylül’de yapılacak olan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti seçimlerinde de sizlerden birliktelik istiyoruz. Böylesine güzel bir organize için Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kuruluna teşekkür ederken Orhan Kaynar ağabeyimize de tekrardan Allah’tan rahmet diliyorum” dedi

Turnuvaya verdiği katkılar nedeniyle Turnuva Komitesine ödülünü Celil Hekimoğlu, Hakemler adına Şenol Kutrup’a ödülünü Basın İlan Kurumu Eski Genel Müdürü Mehmet Atalay, turnuvanın oynandığı ASKF sahasını Trabzon Gazeteciler Cemiyetine tahsis eden ASKF Başkanı Burhan Cahit Erdem’e ödülünü Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Turnuvanın gol kralı Tuncay Lakot’a ödülünü Trabzon Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi, Fair Play ödülünü alan Hamza Mısır’a ödülünü Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Egemeni,  Hayri Güner’e ise ödülünü Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Erkut Çelebi, turnuvayı ikincilikle tamamlayan Diriliş FC’ye kupasını İbrahim Usta verirken, hediyelerini ise Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Ahmet Çubukçu takdim etti… 9. Orhan Kaynar Futbol turnuvasının şampiyonu Şampiyonspor’a kupasını Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, merhum Orhan Kaynar’ın kızı Dilara Kaynar Babul ve torunu Kaan Babul birlikte verirken, hediyelerini ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, Başkan Vekili Haluk Ayyıldız, Başkan Yardımcısı Ersen Küçük, Genel Sekreter İpek Cansel Şahin, Mali Sayman Hakan Yoloğlu ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti eski başkanlarından Hasan Kurt verdi.

Ödül törenin ardından ise iki takımın oyuncuları, katılımcılarla hep birlikte fotoğraf çektirerek bu anı ölümsüzleştirdiler. Turnuva sonunda Şampiyonsporlu futbolcular, kupalarını takdim eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu  havaya fırlatarak renkli görüntüler oluşturdu.