OSGB, bir diğer ifadeyle Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi; iş yerlerine iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı sağlayan, ilgili mevzuatta belirtilen fiziki ve tıbbi donanıma sahip, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlardır.

OSGB Görev ve Sorumlulukları 

  • OSGB (Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi) iş yerlerinde sağlık koşulları ve güvenlik riskleri ile ilgili işverene öneride bulunmalı ve işverenin onayına sunmalıdır.
  • Çalışanların çalışma koşullarını iyileştirmek ve sağlıklarını korumak adına sağlık gözetimleri yapmak,
  • Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim almalarını sağlamak, eğitim vermek ve bu planlamaları işveren onayına sunmak,
  • İş yerlerinde oluşabilecek kaza, yangın vb. acil müdahale edilmesini gerektirecek durumların belirlenmesi ve belirlenenler doğrultusunda acil durum planının hazırlanması.
  • İş yeri hekiminin ve iş güvenliği uzmanının eğitimlerinin verilmesi, çalışmalarının denetlenmesi.
  • İş yerinin faaliyetlerini gizli tutmak; çalışanların sağlık muayenesi sonuçlarının, meslek hastalıkları kayıtlarının iş yerindeki dosyalarda tutulması,
  • İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri verildiği esnada, işverenin işlerini aksatmamak, çalışanları gereğinden fazla işten alıkoymamak. 
 

OSGB Neden Önemlidir? 

İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatıyla ilgisi sorumluluklar, OSGB (Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi) ile çalışıldığında sadece işverene ait değildir, düzenli raporlar sunulduğu için işveren gerekli önlemleri alabilir ve oluşabilecek kazalara karşı tedbirler alabilir.
 
Çalışanlar OSGB tarafından verilen eğitimler doğrultusunda daha bilinçli hale gelir ve iş güvenliklerini tehdit edecek davranışlardan uzak durur. Böylece dikkatsizlikten veya bilinçsizlikten oluşabilecek kazalar en aza iner. 
 
OSGB ile çalışıldığı zaman hizmet karşılığı verilen faturalar şirketler tarafından gider olarak gösterilebilir. OSGB ile çalışarak işveren yılda yaklaşık %60-70 oranında maliyetinden tasarruf edebilir. 
 
İşverenler İş sağlığı ve güvenliği mevzuat güncellemelerini takip etmek zorunda kalmazlar, OSGB bu takibi işveren adına yapmakla yükümlüdür. İşleyişte farklılık yaratan tüm değişiklikleri işverene raporlar ve işverenin gerekli değişiklikleri gerçekleştirmesi için önerilerde bulunur. 
 
İş yerlerinde mevzuat gereği bulunması gereken tüm teçhizatlar doğru seçilebilir.