Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Dağlıca kesimindeki sınır birliklerine bu sabah ağır silahlarla saldıran PKK’lıların 8 askeri şehit ettiğini, 16 askeri yaraladığını kaydetti. Son bir haftalık süre içinde, şehit olan 3 polis ve 1 askerle birlikte toplam 12 vatan evladının kanlı örgütün eylemleriyle hayatını kaybettiğini ifade eden Bahçeli, “Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına, millete sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Bölücü terör örgütünün kahpe ve kalleş saldırılarını şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini vurgulayan Bahçeli, “Bu son hunhar hadiseden sonra AK Parti hükümeti kararını ve tarafını belirlemeli, PKK terörünün kökünü kurutmak için devletin tüm imkanlarını harekete geçirmelidir. Artık müzakereci acizlik, Oslocu çürümüşlük son bulmalıdır. AK Parti hükümeti Türk milletinin ve devletinin hayat haklarıyla, dokunulmaz ve ilişilmez değerleriyle oynamayı bırakmalı ve görevini layıkıyla yerine getirmelidir” diye konuştu.

Bahçeli, Kandil Dağı’nın ve teröristlere lojistik imkan sağlayan bütün unsurların gecikmeksizin etkisizleştirilmesi için Türkiye Cumhuriyeti’nin teyakkuza geçmesi ve iktidarın bu süreçte gerekli her tedbirin alınmasına önayak olması gerektiğini dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bundan böyle yıkım yolundan çıkması ve Türkiye’nin kanlı bir bölünme sürecine doğru hızla ilerlediğini artık görmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

“Meselenin küçümsenecek, ihmal edilecek ve hafife alınacak tarafı kalmamıştır. Meclis’te temsil imkanı bulan siyasi bölücüler ise demokrasi ve barış sözleri altında terörü meşrulaştırmaktan bir an önce vazgeçmeli, ana muhalefet yapay sorunları terk etmeli ve AK Parti iktidarı ise yıkım projesinden kesinlikle caymalıdır. Gerçekten Türk milletinin artık sabrı tükenmiş ve bölücülüğü meşrulaştırmaya çalışan iktidardan ana muhalefete kadar öfkesi kabarmıştır. Başbakan Erdoğan ve hükümetini bundan sonra şeref ve haysiyet mücadelesi beklemektedir. Ve Türk milletinin hıyanet maskeli kanlı tezgahın musallatından muhafaza etme konusunda kendisinin ne kadar azimli, ne kadar samimi, ne kadar cesur ve omurgalı olduğunu yakında herkes anlayacaktır. Biz bedeli ne olursa olsun terörün kanlı senaryosunun başarıya ulaşmaması için üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirmeye sonuna kadar varız ve kararlıyız. Zira Türk vatanı yalnız ve sahipsiz değildir.”