Yaklaşık 10 yıldır Tokat Huzurevi’nde kalan 3 çocuk annesi Rabia Özkasnak aniden rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı Tokat Devlet Hastanesi’nde 3 gün önce hayatını kaybetti. 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan emekli Tümgeneral Erol Özkasnak ise annesinin cenazesine Ankara'dan özel izinle gelerek katıldı.

Büyük Tokat Oteli’nde kalan Özkasnak’ın annesinin cenazesini hastane morgundan kardeşi Ertuğrul Özkasnak ile yakınları aldı. Ali Paşa Camisi’ne getirilen cenazeye Özkasnak ise sivil bir minibüsle koruma eşliğinde getirildi. Cuma namazı kılındığı sırada camiye giren Özkasnak, çok üzgün olduğunu ifade ederek açıklama yapmayacağını söyledi. Bir süre caminin şadırvanı önünde namazın kılınmasını bekleyen Özkasnak, daha sonra annesinin tabutu önünde saf tuttu. Bu sırada taziyeleri kabul eden Özkasnak, metanetini korumaya çalıştı. Anne Özkasnak’ın cenaze namazı Cuma namazını müteakiben kılındı. Annesinin tabutunu omuzlayarak son görevini yerine getiren Özkasnak, koruma eşliğinde cenazenin defnedileceği Ağbayır Mezarlığı’na hareket etti. Özkasnak’ın Büyük Tokat Oteli’nde taziyeleri kabul edileceği öğrenildi.

Bu arada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Erol Özkasnak'ın kardeşi Ertuğrul Özkasnak, annesini, yaşadığı son durumun olumsuz etkilediğini ifade ederek, "Sebep o oldu diyemem ama bu olay tetiklemiştir. Yatağında ölü bulundu. Hastanede canlandırıldı, yoğun bakımda hayatını kaybetti. Huzurevinde kendi isteğiyle kalıyordu. Ağabeyim sık ziyaretine gelirdi. Oğlunun hapiste olduğunu biliyordu, bu durumu kaldıramadı. Bana göre bu olay tetikledi" dedi.