İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Cezaevi Kampüsü yanında oluşturulan duruşma salonunda görülen duruşmada, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, CHP İzmir Milletvekili gazeteci Mustafa Balbay ve emekli Albay Dursun Çiçek’in de aralarında bulunduğu 45 tutuklu sanık hazır bulundu. Duruşma başlamadan önce salona gelen emekli Orgeneral İlker Başbuğ, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Dünkü duruşmada tanık olarak dinlenen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök’e bugün de avukatlar ve mahkeme heyeti sorular yöneltti.

Emekli Orgeneral Dursun Çiçek'in avukatı ve aynı zamanda kızı olan İrem Çiçek, Özkök'e "Dün sorular üzerine toplantıda 'muhtıra' sözünün geçtiğini söylediniz. Hangi toplantıda, kim tarafından söylendiğini açıklayabilir misiniz?" diye sordu. Özkök ise, "Ordu komutanlarının katıldığı toplantıda, Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman tarafından bir teklif olarak değil, bir hareket tarzı olarak ifade edildi" şeklinde karşılık verdi.

Duruşmada Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, İrem Çiçek'in bazı sorularının yoruma dayalı olduğunu belirterek, soru sormasına izin vermedi. Bunun üzerine sinirlenen Dursun Çiçek, “Kağıt parçası yüzünden 3,5 yıldır yatıyorum" diye bağırınca duruşma salonundan çıkarıldı.

Daha sonra avukat Burak Candan, Özkök'e 5-7 Mart 2003 tarihinde 1. Ordu Komutanlığı'nda düzenlenen seminere ilişkin soru sordu. Özkök ise, "Silahlı kuvvetlerde çeşitli durumlara ilişkin Milli Güvenlik Kurulu'nda kararlaştırılan ve hükümet tarafından onaylanan milli strateji belgesinde harp oyunları, plan seminerleri ve plan tatbikatları vardır. Genelkurmay, her 2 yılda 1. Ordu, 2. Ordu, 3. Ordu'ya hangi planların oynanacağını, seminerlerin oynanacağını, ne şekilde oynanacağını ve tarihleri bildirir. Bu benden önce rutin olarak yayımlanmıştır. Uygulanması gerekir. Ben yoğunluğumdan katılamadım. Bu seminer icra edilmiş fakat en tehlikeli senaryonun amacını biraz aştığı, siyasi kişiler ve siyasi olaylar gerçekmiş gibi oynandığı duyumları kulağıma geldi. Ben de Kara Kuvvetleri komutanına konuyu incelettim" şeklinde konuştu.