Çok katlı ve siteleşmiş konut alanlarının yeni koşulları, eski türde olmakla birlikte şehirleşmenin getirisiyle oluşan ulaşım problemleri, taşınmada zamanın kısalmasını sağlayacak yeni tür önlemler gibi pek çok detayın çağın gelişim düzeyiyle aynı oranda gelişim sağlayacak bir taşıma sektörünün de oluşmasına ihtiyaç duyuluyor. Ülkemizde bu alanda yaşanan gelişim ve sunulan çözümler, oluşan ihtiyaçlara hızlı ve nitelikli karşılık vermek amacıyla öne çıkan bazı kuruluşların yönlendirmeleri sayesinde, dünya ölçeğinde bir hizmet standardına sahip.  Parsiyel taşımacılık tüketicilere daha kaliteli hizmeti, daha uygun ekonomik koşullarla sunabilmek amacıyla geliştirilmiş ve giderek daha yoğun bir şekilde tercih edilen bir taşımacılık sistemi.

Gelişmiş ve donanımlı araçlar, profesyonel ve alanında deneyimli personel, gidilen yolun uzunluğuna göre ortaya çıkan yakıt gibi taşıma maliyetlerinin yükselmesine neden olan etkenleri, aynı güzergaha taşınacak eşyaların bir araya getirilmesi sayesinde düşürülmesi ve doğrudan tüketiciye yansıtılmasını sağlayan parça eşya taşımacılığı sistemi, tüketicilerin avantajlı bir taşıma hizmeti alabilmesini sağlıyor. Örneğin İstanbul Bodrum evden eve nakliyat ihtiyacı olan bir tüketicinin eşyasının taşınması, aslında bir ev eşyasından çok daha fazlasını taşıma kapasitesine sahip donanımlı araçlar gerçekleştiriyor. Evden eve nakliyat hizmetinin yasal standartlarını sağlayabilmek amacıyla kuruluşlar bu türlü donanımlı araçları kullanmak zorundalar. Bunun yanında sunulan hizmetin kalite standartları sağlayabilmek içinde, hem donanım ve hem de personel anlamında sağlanan hizmet, bir tek tüketici yerine, Bodrum güzergahında birkaç tüketicinin eşyasını parsiyel olarak aynı araçla taşıyan kuruluşlar, bu sayede tüm taşıma maliyetlerinin de tüketiciler arasında bölünmesini sağlıyorlar. Bu durum taşınma maliyetlerin oldukça yüksek ekonomik avantajlar sağlıyor.

Sektörel olarak katkı sağlayan önemli kuruluşlardan biri olan EGETUR Nakliyat http://www.egeturnakliyat.com.tr, oluşan yeni hizmet ihtiyaçlarına en yalın ve en hızlı karşılığı vermek konusunda gösterdiği başarısıyla büyük bir ine sahip. Tüketicilerin ihtiyaçlarının belirlenmesi konusunda sürekli olarak sektörel araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürüten kuruluş, bu sayede ihtiyaçların belirlenmesi ve özel çözümler üretilmesi konusunda da sektöründe öncü bir rol oynuyor. Hizmet kalitesiyle birlikte tüketici memnuniyeti oluşturulması konularını merkez alan hizmet yapılanmaları, aynı zamanda ülkemizin evden eve nakliyat sektöründe gösterdiği uluslar arası başarısının da oluşmasında en önemli yönlendiricilerinden birini oluşturuyor. Kuruluşun 444 9 069 numaralı çağrı merkezi, her gün ve her saat olmak üzere sunduğu hizmetle, evden eve nakliyat konusunda tüm soru ve sorunlarınızın en hızlı ve en öznel çözümlerini oluşturuyor. Kişiye özel çözümler oluşturma noktasında son derece esnek bir yapı sunan kuruluş, bu sayede hizmet ihtiyaçlarının en ekonomik ve en pratik şekilde çözülmesini sağlıyor.