Oldukça kalabalık bir ilçe olmasının yanı sıra özellikle 4 ayrı şekilde ulaşım imkanı sunan nadir yerlerden biri olması da bölgeye kolayca ulaşım sağlanmasına imkan sağlamaktadır. Pendik çarşısı ve geniş yüzölçümü ile kalabalık ilçelerden biridir.

İş amaçlı olarak konaklama alanları tercih edilse de tatil için gelenlerde gezilecek mekanlar ve yerler ile ilçenin tamamını gezerek bu şekilde daha iyi tanıyabilirler. Şile’ye yakın olduğundan deniz ve tatil planı yapanların tercih edebileceği yerler arasında yer almaktadır.

Pendik Yapılacak Şeyler

Pendik İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olduğu gibi aynı zamanda tarihin kalıntılarını da taşımaktadır. Burada bulunan yerlerin gezilmesi özellikle sakin alanlarda keyifli zaman geçirmenizi sağlar. Alışveriş yapmak isteyenler için büyük alışveriş merkezlerini sınırları içerisinde barındırdığı için tercih edilebilir.

Sahil şeridi oldukça uzundur ve bu sayede bisiklet ile tur atabilirsiniz. Aynı zamanda sahil boyunca bulunan cafelerde zaman geçirebilirsiniz.

Pendik Gezilecek Yerler

Tarihin izlerini taşıyan çok fazla mekan bulunduğundan gezecek olanlar bu seçenekler arasından yapacakları seçimler ile istedikleri gibi güzel vakit geçirme imkanı bulabilirler. Aydos ormanı, Aydos kalesi, Sultan Konağı, Pendik Höyüğü, Nekropol ve Temenye gibi farklı yerleri görerek bu şekilde Pendik’i daha yakından tanıma imkanı elde edebilirsiniz.

Sahilde bulunan marina yatların yer almasının yanı sıra cafeleri ile de turistlerin denize karşı keyifli zaman geçirmelerini sağlar.

Pendik Konaklama

Otel, butik otel, pansiyon, gibi pek çok farklı konaklama seçeneği bulunmaktadır. Özellikle iş alanlarının fazla olması nedeni ile bölgede talepleri karşılayacak şekilde hazırlanmış konaklama alanları bulunmaktadır. Lüks oteller tatilciler için konforlu ve nezih mekanlarda kalma imkanı sunmaktadır.

Pendik Ulaşım

Pendik ulaşım için 4 ayrı seçenek sunmaktadır. Kara, hava, deniz ve demiryolu üzerinden bölgeye kolayca ulaşım sağlanabilir. Denizyolu üzerinden gelecek olanlar için İDO İstanbul Deniz Otobüsü seferleriyle gün boyunca İDO Pendik İskelesi üzerinden hızlı bir şekilde ulaşılabilir. Anadolu yakasının Sabiha Gökçen Havaalanı da Pendik Kurtköy’de yer almaktadır. Pendik İDO biletinizi bilet.com’dan güvenli ve hızlı bir şekilde satın alabilirsiniz.