HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan "Hükümet Öcalan'ın uzattığı barış elini bir kez daha tutmalı. Sayın Öcalan bu ülkenin barış anahtarıdır" dedi.
Pervin Buldan yaptığı açıklama ile teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı ülkenin barış anahtarı ilan etti. Öcalan'ın barış eli uzattığını belirten Buldan, Öcalan hakkında şunları söyledi.

"ÖCALAN BARIŞ ANAHTARI"

“AK Parti hükümeti bu süreci heba etti. Sayın Öcalan ile yapılan son görüşmede de bunun altı çizildi. Bu ziyaret önemlidir. Ancak sadece kardeşinin ziyareti ile bu süreç devam etmemelidir. Avukatların ve siyasi heyetlerin adaya giderek Sayın Öcalan ile görüşmeleri Türkiye'nin demokratikleşmesi, yaşanan kaos ortamının ortadan kalkması açısından önemlidir.

ÖCALAN'IN UZATTIĞI BARIŞ ELİ TUTULMALI

Devletin ve hükümetin, Sayın Öcalan’ın uzattığı barış elini bir kez daha tutması gerektiğini ifade ediyoruz. Sayın Öcalan bu ülkenin barış anahtarıdır. Barış anahtarını bir kez daha çevirmek, yaşanan ölümleri durdurmak, akan kardeş kanını durdurmak herkesin sorumluluğunda olan bir şeydir. Barış için İmralıya gitmeye hazırız”