12 Eylül öncesinde CHP Adana İl Başkanı avukat Ahmet Albay ile CHP Kayseri İl Başkanı avukat Mustafa Kulkuloğlu`nun öldürülmesi olaylarına karıştığı gerekçesiyle 36 yıl hapis cezasına çarptırılan Muhsin Kehya, 3`üncü Yargı Paketi kapsamında serbest bırakıldı.
Cezasının bitmesine 13 yıl kalan Kehya, serbest bırakıldıktan sonra yakınları tarafından Elbistan Cezaevi`nden alınıp, memleketi Elazığ`a doğru yola çıkarıldı. Kehya`yı yakınları Malatya-Elazığ sınırında bulunan Elazığ`a 50 kilometre mesafedeki Kömürhan Köprüsü`nde karşıladı. Karşılama sırasında `Bozkurt Muhsin` sloganları atılırken, Kehya`yı karşılayanlar arasında bulunan bazı yakınları fenalık geçirdi.

Muhsin Kehya, uzun araç konvoyu ile ağabeyinin yaşadığı Elazığ`ın merkeze bağlı Koparuşağı köyüne gitti.
33 yıldır cezaevinde tutulan ve 3`üncü Yargı Paketi kapsamında serbest bırakılan Muhsin Kehya; yerel bir televizyon kanalının canlı yayınından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a minnet borçlu olduğunu söyledi ve AK Parti`lilere teşekkür etti. Cezaevinden ilk çıktığında neler hissettiğini anlatan Kehya; böyle bir beklentisi olup olmadığı yönündeki soruya ise, "Sayın Erdoğan`dan böyle bir beklentimiz vardı. Sözünde durdu sağolsun. Kendisine buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca bütün AK Parti'lilere, Bülent Arınç`a, Selçuk Özdağ`a, Haluk İpek`e ve tabi genel kurulda desteklerinden ötürü MHP`ye hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum" cevabını vererek, yıllar sonra annesini görmenin heyecanını şu sözlerle dile getirdi: "Hala daha heyecanım devam ediyor benim. Kendi köyüm, sevdiklerim ve aileme kavuştuğum için mutluyum tabi."

18 yaşında cezaevine girip 53 yaşında cezaevine giren Muhsin Kehya; BBP Genel Başkanı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu`nun "O dönem gençler kullanıldı" sözüne katılmadığını ifade ederek, "Bu rahmetlinin kendi görüşü. Ben özellikle şunu söyleyeyim; o kullanma kelimesini biraz abartı buluyorum. Ben kullanılmadım şahsen. Ama bir başkası ülkücü ağzıyla konuşmak da istemiyorum. O günün şartlarında öyle gerekiyordu, öyle bir mücadele verdim. Dolayısıyla herhangi bir pişmanlık falan da duymuyorum. Allah rahmet eylesin o öyle düşünmüşse kendi fikridir, kendi görüşleridir. Bu anlamda ben kullanıldığımı sanmıyorum" şeklinde konuştu.

Ülkenin geleceği hakkındaki görüşlerini de anlatan Muhsin Kehya, "Vallahi AKP doğrultusunda ülkenin gidişatı şimdilik gayet iyi, Biz memnunuz şahsen. Ben aslında siyasetten uzak bir insanım. Ben ülkücüyüm. Ülkücü ile MHP`nin çizgisi farklı bana göre. Benim ki daha farklı. Ben İslami ağırlıklı bir ülkücüyüm. İslamiyet`e gönül vermiş bir insanım" dedi.
Türkiye`de değişim olup olmadığı yönündeki soruya cevap veren Muhsin Kehya, "AK Parti ile birlikte bayağı bir değişiklik var olumlu anlamda özellikle" dedi.

"BU BİR AF DEĞİL SADECE ADALET SAĞLANDI"

Afla çıkanlara gösterilen tepkileri de yorumlayan Kehya, "Aslında bu bir af değil sadece adalet sağlandı. Sol taraflar sol kesim daha evvel 91 yasasına göre 10 yıl yatıp tahliye oldu, bizler keyfi olarak içeride tutulduk. Ben şu an 14 sene boşu boşuna hapis yatmış oldum. Ve eğer AK Parti böyle bir yasayı gündeme getirmemiş olsaydı ölünceye kadar hapiste tutulacağıma dair mahkeme kararı vardı benim hakkımda" şeklinde konuştu.

Cezaevindeyken yasa gündeme geldiği zamanlarda kendisi üzerine oyunlar oynandığını vurgulayan Muhsin Kehya, "Özellikle bütün tezgahlar bana çevrildi, benim üstüme döndürüldü, bütün komplolar bana yapıldı ve istediklerine de emellerine de ulaştılar ama AK Parti onların bu oyununu bozdu. Ben bunu mahkemede de dile getirdim. Yani sanki Türkiye`de ülkücü olarak bir tek ben varım. Bedelini sadece bana ödettiler. Bu anlamda bir savunmam olmuştu mahkemeye karşı" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sayesinde cezaevinden çıktığını dile getiren Muhsin Kehya, "Geçmişe dönük aslında benim Türk kamuoyunda ismim pek gündeme gelmedi ama buna rağmen bir takım gizli eller tarafından resmen harcandım. Söyleyeceğim ben herkesi Allah`a havale ediyorum" dedi.