Yasadışı gösteri yapmak isteyen bir grup, polise taş ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis, göstericileri dağıtmak için gaz ve tazyikli su ile müdahale etti.

Şırnak'ın Uludere İlçesi kırsalında yaklaşık 15 gün önce güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürüldükten sonra otopsi için götürüldüğü Malatya'dan getirilen PKK'lı Ali Kılıç'ın cenazesi, bugün memleketi Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde toprağa verildi.

Sabah saatlerinden itibaren kepenklerin kapalı olduğu Nusaybin'de Şirin Sokak, Demiryolu üzeri ve Önder Caddesi üzerinde toplanan ve çoğunluğunu çocukların oluşturduğu gruplar, cenaze sonrası önlem alan güvenlik güçlerine ve yoldan geçen araçlar ile çevredeki vatandaşlarla taş, havai fişek ve molotof kokteyli ile saldırdı. Polis bu gruplara gaz ve tazyikli su ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı. Polisin attığı gazdan çevredeki vatandaşlar da etkilendi.

Atılan taşlarda yaralanan bir çocuk hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, bir kişinin de giydiği tişörtün üzerinde, Kürdistan yazılı olduğu iddasıyla gözaltına alındığı ileri sürüldü. Göstericiler, polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçarak dağıldı.