İstihbarat birimleri tarafından hazırlanarak İçişleri Bakanlığı'na gönderilen rapora göre her sene 1500-1800 kişiyle kış üslenmesine giden örgütün militan sayısı 450-500'e kadar geriledi. Star gazetesinden Zafer Kütük'ün haberine göre, ağır kayıplar vermesinin yanı sıra örgütün yeni eleman temininde büyük zorluklar yaşadığı rapor edildi. Rapora göre bu sene Türkiye'den örgüte katılım 100'ü geçmedi. Raporu birlikte masaya yatıran polis, jandarma ve özel kuvvetler birimleri 'operasyonlara devam' kararı aldı. Ağır kış şartlarına rağmen uçar birlikler ve nokta operasyonlarla yer altına çekilen unsurlar imha edilecek.

500 KİŞİYLE KIŞ ÜSLENMESİNE GİDİYORLAR

Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve Bordo Berelilerin de katıldığı ortak operasyonlarda ağır kayıplar veren terör örgütünün içine düştüğü durum kış üslenmesine giden militan sayısına da yansıdı. İstihbarat birimleri tarafından her yıl Kasım-Aralık ayında kışı geçirmek üzere mağara ve sığınaklara çekilen militan sayısı bin 500 ile 2 bin olarak rapor edilirken bu sayı 500'ün altına düştü. Bahoz Erdal ve Murat Karayılan'ın kış üslenmesi için erken gelen talimatının ardından güvenlik birimleri çekilme noktalarını da tespit etti. Terör örgütüne baharı göstermeme kararı alan operasyon timleri bu sene ağır kış şartları da dahil olmak üzere arazide kalarak bu noktaları imha edecek.

SIĞINAK ÇEVRELERİ TUZAKLANIYOR

Öte yandan sığınakların fiziki koşullarıyla ilgili olarak da bazı bilgiler edinildi. Buna göre il sınırlarının 15-20 kilometre dışındaki dağlık alanlara kurulan kamplar, yerin 10-15 metre altına kadar inebiliyor. Bu nedenle örgüt mensuplarına yönelik kış aylarında yapılan operasyonlarda istenilen sonuçlar alınamıyor. Örgüt mensupları, sığınakların çevrelerine kurduğu kapan ve bomba düzenekleriyle de sığınakların güvenliğini sağlıyor. Bunun yanı sıra terör örgütünün en etkin olduğu Hakkâri ve Şırnak kırsalında üslenmeye gittiği 10 bölgede tespit edildi. Örgütün buralardaki militan sayısının ise 150'yi dahi bulmadığı belirlendi. Örgütün, Irak'ın kuzeyine çekilmeyip, üslenmeye yaptığı bölgeler arasında ise Çaltepe Köyü, Han Yaylası, Çobandağı, Kavaklı, Alandüz tepeleri, Dağlıca ve Onbaşılar gibi merkezler bulunuyor.

ŞENYAYLA, HANTEPE, AKTÜTÜN

Hakkâri ve Şırnak'ın yanı sıra terör örgütü, Diyarbakır'da Şenyayla bölgesinde kış üslenmesine çekiliyor. Özellikle bu bölgede bulunan Şenyayla grubu, bölgedeki olası saldırı eylemlerinin talimatlarını veriyor. Örgütün Diyarbakır kırsal sorumlusu Doktor Aydın kod isimli Hacı Türmak'ın da bu bölgede bulunduğu kaydediliyor. Örgütün diğer üslenmeye çekildiği alanlar arasında Hantepe ile Aktütün de bulunuyor..