Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezinde polis karakoluna PKK'lılar  tarafından silahlı saldırı düzenlendi. 

Akşam saat 22.00 sıralarında ilçe merkezindeki karakola ve diğer kamu binalarına uzun namlulu silahlarla saldıran PKK'lılar, güvenlik güçleri tarafından karşılık verildi. Can kaybı ya da yaralı olup olmadığı hakkında henüz bir bilgi edinilemezken, çatışmaların devam ettiği bildirildi.

Öte yandan bölgedeki istihbarat kaynaklarından elde edilen ilk bilgilere göre, PKK'nın bu eyleminin Güvenlik güçleri ve kamu kuruluşlarına eş zamanlı olduğu kaydediliyor. Yoğun çatışmanın devam ettiği bildirilirken, bölgede tamamen bir savaş görüntüsünün olduğu ileri sürülüyor.


2 ŞEHİT

Bölgede elektriklerin ve telefon hatlarının  kesik olduğu, bölge halkının evlerine kapandığı kaydedilirken, ilk belirlemeye göre 2 askerin şehit olduğu söyleniyor. Güvenlik güçlerinin takviye istediği ancak, hava karanlığı ve elektriklerin kesik olması nedeni ile takviye ekibin bölgeye ulaşmasının zaman alacağı kaydediliyor. Yoğun ateş altında olan bölge de aydınlatma aracı olarak havanlar atılıyor.

HELİKOPTERLER BÖLGEDE

Şırnak 23. Tümen Komutanlığı'ndan 4 helikopterin  saat  00:30 itibari ile bölgeye ulaştığı, ayrıca  ve 2. Ordu Komutanlığı'ndan ise desteğin yola çıktığı kaydediliyor.  Özel Harekat TİM'lerinin de hava desteği ile bölgeye indirildiği belirtiliyor. İlçe kaymakamının evinin yoğun bir saldırı altında olduğu ve güvenlik güçlerinin koruma altına aldığı belirtiliyor.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

00:56 itibari ile Beytüşşebap Kaymakamı İhsan Selim Baydaş'ın başkanlığında bir kriz masası oluşturulduğu kaydediliyor. Baydaş'ın ikamet ettiği evin ise koruma altına alındığı an itibari ile bir sıkıntının olmadığı belirtiliyor. Beytüşşebap Kaymakamı İhsan Selim Baydaş'ın yoğun bir kriz toplantısı içerisinde olduğu ileriki saatlerde durum ile ilgili bilgilendirme yapacağı bilgisi veriliyor.

ŞIRNAK VALİSİ ÖZKAN, KRİZ MASASINDA

01:04 itibari ile Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'ın ve bölgedeki komutanlar ile birlikte 22:00 itibari ile bir kriz masası oluşturdukları ve olayı an an takip ettikleri kaydediliyor. Kriz masasında olduğundan dolayı demeç veremeyen  Şırnak  Valisi Vahdettin Özkan'ın olayı an an takip ettiği kaydediliyor. Şırnak Valiliği yetkilileri ise olayın an itibari ile kontrol altına alınmaya çalıştığı bilgisini paylaşıyor

Kaynak: hürhaber