Silah bırakıp sınır dışına çekilmek yerine eylemleriyle "Çözüm Süreci"ni sabote eden bölücü terör örgütü PKK, KCK'nın geçen ay "Barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından hain saldırılarına hız verdi.

SÜREÇLE, BÖLGEDE BÜYÜK DEĞİŞİM YAŞANDI
Terör olayları nedeniyle yıllarca her alanda geri kalan ve kalkınamayan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, Çözüm Süreci'nde devletin yaptığı reformlar, yatırımlar ve teşviklerle eğitim, ekonomi, sağlık, turizm, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere her alanda büyük değişim ve gelişim yaşandı.

PKK, HALKIN HUZURUNU KAÇIRDI
Atılan olumlu adımlara rağmen bu süreci yeniden yapılanma ve daha fazla eleman kazanma açısından fırsat gören terör örgütü PKK, silah bırakıp sınır dışına çekilmek yerine Çözüm Süreci'ni sabote eden ve halkın huzurunu kaçıran eylemler gerçekleştirdi. Bölücü terör örgütü, KCK'dan temmuzda yapılan "Barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağı" yönündeki açıklamanın ardından hain saldırılarını artırdı.

16 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞEHİT OLDU
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 25 gündeki (7-31 Temmuz) terör saldırılarında, aralarında Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın da bulunduğu 16 güvenlik görevlisi şehit oldu, 4 vatandaş hayatını kaybetti, 43 kişi yaralandı.

100'DEN FAZLA ARAÇ YAKILDI
Bu dönemde teröristlerce 100'den fazla araç ateşe verilirken, çatışmalarda 10 terörist öldürüldü, 2 terörist yaralandı.

OPERASYONLARDA 260 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik yurtdışı ve yurtiçinde belirlenen hedeflere hava operasyonları düzenlendi. Operasyonların başladığı günden bu yana 260'ın üzerinde terörist etkisiz hale getirildi, 380-400 teröristin yaralandığı tespit edildi.