Hakkari Belediye Başkanı BDP’li Fadıl Bedirhanoğlu, Emniyet Müdürü Tufan Ergüder ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri bugün Rektör Prof. Dr Ebubekir Ceylan’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Cezaevlerinde PKK ve KCK’lı tutukluların 12 Eylül’de başlattığı açlık grevlerine destek amacıyla BDP’nin organizasyonuyla dün BDP Hakkari il binası önünde toplanan grup, Bulvar Caddesi’ne kadar yürüyüp, burada basın açıklaması yaptıktan sonra oturma eyleminde bulundu. Oturma eylemi olaysız sona ererken, bir grup gösterici ise kentin çeşitli mahalle ve caddelerinde yollara barikat kurup olay çıkardı. Olaylar sırasında en büyük zararı ise Pehlivan Mahallesi’nde bulunan Çevre Yolu üzerindeki Hakkari Üniversitesi Rektörlük binası gördü. Rektörlük binasına gelen göstericiler, binanın camlarını sopa ve taşlarla kırıp, bazı odalara da molotofkokteyli attı. Atılan taşlardan odalardaki bilgisayar ve diğer malzemeler tahrip edildi.

’GEÇMİŞ OLSUN’ ZİYARETİ

Hayatın bugün normale döndüğü Hakkari’de sabah saatlerinde ise Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, rektörlük binasına gelerek incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu’nun yanı sıra Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, CHP İl Başkanı Mehmet Baş, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ve Mazlum-Der Şube Başkanı Cengiz Şen de rektörlük binasına gelerek Prof. Dr. Ceylan’a geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bu arada olay yerini inceleme ekipleri de binada geniş çaplı çalışma başlattı.

SALDIRIYA UĞRAYAN OKULDA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Yeni Mahalle’de bulunan Fatih Sultan Mehmet ilköğretim Okulu ile Pehlivan Mahallesi’nde bulunan 23 Nisan ilköğretim Okulu da dün göstericilerin hedefi oldu.

Göstericiler, en büyük zararı Fatih Sultan Mehmet ilköğretim Okulu’na verdi. Kırılan camları ve okulun çeşitli yerlerine atılan molotof kokteyleri yüzünden bu okulda eğiteme ara verildi. Yetkililer, onarımların en kasa zamanda bitirilip okulun eğitim- öğretime açılacağını söyledi.

Bir öğretmen ve hizmetliyi kaçırdı

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı Girmeli Beldesi'ndeki Girmeli Çok Programlı Lise'de Müdür Yardımcılığı yapan Mehmet Ali İnan ve okul hizmetlisi Sabahattin Doğan, okula gelen PKK'lılar tarafından kaçırıldı.Nusaybin İlçesi'ne bağlı Girmeli Beldesi'nde buluna

n Girmeli Çok Programlı Lisesi'nde dün akşam gelen silahlı bir grup PKK'lı, Okul Müdürü Abdülselam Demir'i sordu. Müdür Demir'in okulda olmaması üzerine Müdür Yardımcısı Mehmet Ali İnan ve okulda hizmetli olarak görev yapan Sabahattin Doğan'ı yanlarına alan PKK'lılar okuldan ayrıldı. Dün akşam saatlerinde haber verilmesi üzerine okula

gelen güvenlik güçleri, okulda inceleme başlattı. Güvenlik güçleri, öğretmenleri yanlarına alarak kayıplara karışan PKK'lıların yakalanması amacıyla da bölgede çalışma başlattı.