Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terör örgütü PKK'ya yönelik 12 bölgede başlatılan hava destekli operasyonlar kararlılıkla sürüyor.

Şırnak merkezi ile Hakkari'nin Yüksekova, Muş'un Varto, Diyarbakır'ın Bismil, Sur ve Silvan, Mardin'in Nusaybin, Dargeçit ve Derik, Şırnak'ın İdil, Silopi ve Cizre ilçelerinde çukur kazıp, barikat kuran PKK'lı teröristlere yönelik başarılı operasyonlar gerçekleştiren güvenlik güçleri, şehir merkezlerinin teröristlerden temizlenmesinin ardından örgütün kırsaldaki uzantılarına yönelik çalışmalarını yoğunlaştırdı.

12 KRİTİK NOKTA
Mehmetçik, dağlık alanda aralarında örgütün sözde üst düzey örgüt yöneticilerinin de yer aldığı teröristler ve işbirlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, örgüt mensuplarınca kullanılan sığınak, barınak, depo alanları, uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi amacıyla Kars, Bingöl, Tunceli, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari ve Ağrı'daki 12 kritik noktaya yönelik hava destekli operasyon gerçekleştiriyor.

Uydu görüntüleri, insansız hava aracı ve istihbari bilgiler doğrultusunda, PKK'lı teröristlerin yoğunlaştığı Hakkari'nin Çukurca, Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri kırsalı, Ağrı'da Tendürek Dağı, Kars'ın Kağızman ilçesindeki Çemçe-Madur bölgesi, Tunceli'nin Çemişgezek ile Hozat ilçeleri arasındaki Aliboğazı mevkisi olmak üzere 12 noktaya yönelik operasyonlara geçici köy korucuları da destek veriyor.



ÇUKURCA'DA 186 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Hakkari'nin Çukurca kırsalında icra edilen "Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin Operasyonu"nda bugüne dek 186 terörist etkisiz hale getirildi.

3. Piyade Tümen Komutanlığının sevk ve idaresinde 1. Komando Tugayı, 2. Hudut Tugayı, jandarma özel harekat birlikleri, hava kuvvetleri, kara havacılık ve topçu birlikleri ile icra edilen operasyonda, Türkiye sınırları içindeki sözde Ertüş Kampı (Kale Tepe, Hisar Dağı arkası, Ertüş köyü ve Uzundere bölgesini içeren alan) terörist unsurlardan arındırıldı.

SİVİLLER İÇİN HASSASİYET
Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerinin kesiştiği bölgede 7. Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde PKK'lı teröristlere yönelik 3 gün önce başlatılan operasyon devam ediyor.

Operasyonda yöredeki sivillerin zarar görmemesi için büyük hassasiyet gösteriliyor. Bu amaçla Diyarbakır Valiliğinin 13 köyün yer aldığı alanda sokağa çıkma yasağı ilan etmesinin ardından teröristlere yönelik operasyon başlatıldı.

Lice ilçesine bağlı Güçlü, Gökçe, Ziyaret, Uçarı, Serince, Çağdaş, Kayacık, ve Esenler Mahallesi, Hani'ye bağlı Kırım, Gömeç ve Yayvan Mahallesi, Kocaköy'ye bağlı Şaklat ve Yazıköy Mahallesi'nde sivillerin zarar görmemesi amacıyla 9 Eylül Cuma günü saat 05.00'ten geçerli olmak üzere başlatılan sokağa çıkma yasağı sürüyor.

SINIR ÖTESİNDE HAVA HAREKATI
Yurt içindeki kararlı operasyonlarla büyük darbe vurulan terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarına yönelik de hava harekatları icra ediliyor.

Bu kapsamda, Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütüne ait Avaşin, Basyan, Kandil, Zap ve Hakurk kamplarındaki hedefler hava harekatıyla vuruldu.

Çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği hava harekatlarında teröristlerce kullanıldığı belirlenen silahlar, sığınaklar, barınaklar ve mağaralar imha edildi.