Başbakan Erdoğan'ın yarın Obama ile yapacağı görüşme öncesi yine şehit haberi geldi. Hakkari Dağlıca'da 3 ayrı noktadan saldırı düzenleyen teröristler 8 askerimiz şehit etti. Saldırının, Başbakan Erdoğan'ın Obama ile görüşmesi öncesinde gerçekleşmesi, akıllara PKK'nın daha önce gerçekleştirdiği gündem ayarlı saldırıları getirdi.

G-20 Zirvesi için Meksika'nın Los Cabos kentinde bulunan Başbakan Erdoğan, zirveye katılan Rusya Devlet Başkanı Putin ile bu sabah biraraya gelmişti. Erdoğan, yarın da ABD Başkanı Barack Obama ile bugün görüşecekti ancak bu görüşme öncesinde Dağlıca'dan şehit haberi geldi.

Dağlıca'da 3 noktadan düzenlenen saldırıda 8 askerimiz şehit olurken, 16 askerimiz de yaralandı. Ancak bu saldırı Erdoğan-Obama görüşmesi öncesinde düzenlenen saldırıların ilki değil. Terör örgütü PKK, daha önce de başbakan Erdoğan'ın Obama ile yapacağı görüşmeler öncesinde saldırı düzenlemişti.

EN SON 2011'DE ANKARA'DA BOMBALI SALDIRI

Geçtiğimiz yıl BM'nin 66. Genel Kurul toplantılarına katılmak üzere geldiği New York'a giden Erdoğan'ın Obama ile görüşme yapacağı gün  Ankara'nın en işlek yerlerinden Kızılay'da bombalı saldırı düzenlenmiş ve saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken 34 kişi de yaralanmıştı.

2009 YILINDA ERDOĞAN-OBAMA GÖRÜŞMESİ ÖNCESİ DAĞLICA'DA SALDIRDILAR

Erdoğan'ın 2009 yılındaki Obama ile yapacağı görüşme öncesinde, terör örgütü bugün 8 şehit haberinin geldiği Dağlıca'ya saldırmış ve baskında 12 askerimizi şehit etmiş, 8 askerimizi de kaçırmıştı. Geziden bir gün önce DTP'lilerin de katıldığı törenle askerlerimiz serbest bırakılmıştı. Erdoğan'ın Obama ile yaptığı görüşme esnasında ise teröristler Tokat Reşadiye'de 7 askerimizi pusuda şehit etmişti.

SALDRININ AMACI SÜRECİ SABOTE ETMEK

Bugün Dağlıca'da 8 askerimizin şehit olduğu saldırının da Erdoğan'ın Obama ile yapacağı görüşme öncesinde gerçekleşmesi dikkat çekti. Dikkat çeken bir diğer nokta da, saldırının Kürt sorununun çözümü konusunda atılan adımların yoğunlaştığı bir döneme denk gelmesi.

Saldırının, başlatılan süreçte ABD'nin de rol aldığı yönünde haberlerin medyada yer almasının ardından ve Obama ile Erdoğan'ın yapacağı kritik görüşme öncesinde gerçekleştirilmesi, süreci baltalama girişimi olarak değerlendiriliyor.

ROTAHABER