Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Şu ana kadar 26 terörist etkisiz hale getirilmiş ve 1 terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur" denildi.

Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, Yüksekova’daki Yeşiltaş Karakolu’na düzenlenen saldırının ardından yapılan operasyonlarda etkisiz hale getirilen PKK’lı sayısının 26’ya çıktığını belirtti.

Açıklamada, “Huzur ve güven ortamını bozmak maksadıyla sınır ötesinden gelen bir grup bölücü terör örgütü mensubu, 19 Haziran 2012 tarihinde Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu’na sızma teşebbüsünde bulunmuş. Çıkan çatışmada 8 askerimiz şehit olmuş, 16 askerimiz de yaralanmıştır. Şu ana kadar 26 terörist etkisiz hale getirilmiş ve 1 terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur. Yeşiltaş Karakolu’na yapılan hain saldırıda bölücü terör örgütü mensupları, köyde evlerin arasından ateş açarak masum vatandaşlarımızı kendilerine kalkan yapmaya çalıştığı, ayrıca bölgeye görevlendirilen sivil ambulanslara roket ve uzun menzilli silahlarla ateş açıldığı anlaşılmıştır. Yapılan operasyonlar neticesinde etkisiz hale getirilen teröristlerle birlikte çok sayıda silah, telsiz, mühimmat, tıbbi malzeme, dürbün, örgütsel doküman ve şemsiye ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili operasyonlar ve adli çalışmalar devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.

ŞEMSİYE'Yİ TERMAL KAMERADAN KORUNMAK İÇİN Mİ KULLANIYORLAR

İddiaya göre teröristler şemsiyeleri termal kameralardan korunmak amacıyla kullanıyordu. Termal kameralar, takip edilen coğrafyadan yansıyan ısı ve ışınları farklı renklere dönüştürüyor. Siyah şemsiyelerin ışınları soğurduğu ve bu nedenle teröristlerin vücut ısısını gizlediği iddia ediliyor. Daha önce teröristlerin ıslak yağmurluk giyerek vücut ısılarını termal kameralardan gizledikleri ileri sürülmüştü. Teknik uzmanlar ise vücut ısısı herhangi bir şekilde gizlense dahi, teröristlerin ıslak yağmurluk ya da şemsiye kullanarak toprağın o andaki ısısını yakalamalarının mümkün olmadığına dikkat çekiyor.