Dağda ve şehirlerde sancılı günler geçiren terör örgütü kancayı çocuklara attı. Kalem tutması gereken çocuklara önce taş, sonra silah veriliyor. Kimi para karşılığı kandırılıyor, kimi yaptığını oyun sanıyor. Onlar bu saldırılara alet olduğunda bölücü terör örgütünün hain planı tıkır tıkır işliyor.

Şehirlerdeki saldırılar sonrası güvenlik güçleri tespit edilen şüphelileri gözaltına alıyor. Yaşları 18'den küçük olanlar savcılıkta serbest kalıyor.

“Fişlendiniz Bundan Sonra Kurtuluşunuz Yok” Yalanı

İşte tam bu noktada terör örgütünün şehirlerdeki kuryeleri tekrar devreye giriyor. Önce çocuklara artık devlet tarafından fişlendikleri ve bundan sonra tek kurtuluşun dağa çıkmak olduğu yalanı anlatılıyor.

Çocuklara Sahte Kahramanlık Masalları Anlatılıyor

İkna etmede en çok kullanılan ise sahte kahramanlık masalları ve çocuklara anlatılan dağda size daha çok imkanlar sunulacak yalanı.

Kız çocuklarının da “dağda statü kazanacaksınız” denilerek benlikleri okşanıyor.

Kirli Planın Son Örneği Mardin'de Yaşandı

Bu hain plan en son Mardin'in Kızıltepe ilçesinde uygulandı. Okul yakmak isteyen 7 şüpheli gözaltına alındı. Savcılık yaşları küçük olduğu gerekçesi ile şüphelileri serbest bıraktı. Şu an o şüphelilerin 7'si de dağda...

Dağdaki Ortalama Yaşam Süresi 3-4 Yıl

Uzmanlar kandırılarak eline silah verilen çocukların dağdaki ortalama hayat sürelerini 3-4 yıl olarak açıklıyor.

Resmi rakamlara göre sadece Hakkari'de son bir yıl içinde bu yöntemlerle dağa çıkan çocuk sayısı 40'ı geçti.

Terör örgütü eğitimli nesiller yerine kendine siper olacak bedenler arıyor. Sorumluluk ise yine ailelere düşüyor.