Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Şemdinli-Hakkari arasındaki 400 kilometrelik bölgenin terör örgütünün kontrolünde olduğuna ilişkin iddiasıyla ilgili, ''Bu iddiadan öte bir yalan. Selahattin Demirtaş'ın, PKK terör örgütünün gerçekleştirmesini istediği belki bir hayali ama büyük bir yalan. Terör örgütünün bu anlamda bir propagandasıdır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin, ülkenin her yerinde egemenliği tamdır ve ülkenin her yerinde devletimiz, hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz hakimdir. Herhangi bir yer bunun dışında değildir'' dedi.



Bozdağ, Fatih'teki Ali Emiri Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ''Çin'de İslam Kültür ve Sanat Etkinlikleri'' programından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Şemdinli-Hakkari arasındaki 400 kilometrelik bölgenin terör örgütünün kontrolünde olduğuna ilişkin iddiasıyla ilgili soru üzerine Bozdağ, ''Bu iddiadan öte bir yalan. Selahattin Demirtaş'ın, PKK terör örgütünün gerçekleştirmesini istediği belki bir hayali ama büyük bir yalan. Terör örgütünün bu anlamda bir propagandasıdır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin, ülkenin her yerinde egemenliği tamdır ve ülkenin her yerinde devletimiz, hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz hakimdir. Herhangi bir yer bunun dışında değildir'' diye konuştu.
-''PKK terör örgütünün yalanlarla propagandasını yapıyorlar''-
Bozdağ, bunun tamamıyla Demirtaş'ın, PKK terör örgütünün gerçekleştirmesini arzu ettiği hayalden ibaret olduğunu ama söylediğinin yalan olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
''Çünkü kendisi de biliyor, onlar ne çok hayaller kurdu... Bütün hayalleri her defasında kabusa döndü. Böyle bir şeyi gerçekleştirmeleri hiçbir zaman söz konusu değil, bundan sonra olması da mümkün değildir. Bu yüzden PKK terör örgütünün yalanlarla propagandasını yapıyorlar.''
Bekir Bozdağ, ''CHP'lilerin, yeni yönetmelikle ilgili 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda çelenk koyamamaları konusunda tepkileri vardı. Siz değerlendirmeniz nedir'' şeklindeki soruya, şu yanıtı verdi:
''Kurallar hepimiz içindir. Kurallara hepimiz uyarsak ihtilaf çıkmaz. Kurallara aykırı davranıp ondan sonra şikayet etmek doğru bir yaklaşım değildir. Bu kurallar hepimizin uymasının zorunlu olduğu kurallardır.''