Büyük ya da küçük herkesin son derece büyük bir keyif içerisinde oynadığı pokemon çılgınlığı tüm dünya üzerinde durmadan büyümeye ve daha çok funny games severi kendi dünyasına katmaya devam ediyor. Adeta bir devrim olarak da nitelenen Pokemon Go Oyunu şu an için milyonlarca kişiyi bağımlı hale getirmiş durumda.

Üstelik bu yüzden oyun kendisinden sonra da piyasaya sürülecek olan birçok farklı oyunu da etkileyecek gibi duruyor.

Şu an için Türkiye’de resmi açıdan bir yayınlanma olmasa da yine de bir takım işlemler sayesinde oynanabilmektedir. Şu an da hiçbir internet oyun mağazasından indirme fırsatı bulunmadığı için Türkiye’deki birçok farklı oyun sever internet üzerinden oyunun APK dosyalarını indirerek cep telefonuna kurmakta ve öyle oynamaktadır.

Pokemon GO Oyunu Nedir?

Aslına bakılırsa genel olarak mobil tabanlı bir oyun olan pokemon go, cep telefonları ya da birçok farklı tablet aracılığı ile android ya da İOS formatlarında oynanabilen pokemon yakalama ve geliştirip savaştırma oyunudur. Fakat bu son derece kaliteli oyunu farklı yapan en büyük özelliği gerçek dünya ile sanal dünyayı mükemmel bir şekilde bağdaştırmış olmasıdır.

Oyun içerisinde birbirinden farklı Pokemon Fight çeşitleri bulunmaktadır ve bu pokemonlar cep telefonu ekranı kullanılarak yakalanmaktadır. Ayıca oyunda son derece geniş çaplı bir harita bulunmaktadır ve bu harita aracılığı ile her hangi bir oyuncu gerçekten sokağa çıkarak harita üzerinde verilen pokemonu yakalamak üzere belirlenen noktaya gitmektedir.

Daha sonra da Pokemon GO Oyunu içerisinde ekrana dokunulduğu zaman ekran açıldığında pokemonun orada olduğu görülür. Bundan sonra ise tek yapılması gereken pokemonu yakalamaktır. Birçok farklı pokemon türünün oyuna dâhil edilmesi hiçbir şekilde pokemon avının bitmediği bu son derece zevkli oyun içerisinde aynı zamanda pokemonlar yakalandıktan sonra da birçok şey yapılmaktadır. Bunlar arasında savaşarak seviye atlamak ve bununla birlikte pokemonları geliştirmektir.

Pokemon GO Oyununa Nasıl Başlanır?

Bunu yapmak son derece kolay bir işlemdir. Tek yapılması gereken indirilen APK dosyaları cep telefonuna kurulduktan hemen sonra her hangi bir mail yolu ile kişisel bir hesap açmaktır. Oyuna girdikten sonra da kız ya da erkek karakter seçeneklerinden her hangi birini seçerek oyun başlangıcına gitmektir. Bu noktada oyun başlangıçta üç farklı pokemon seçeneği sunar ve bunlardan birisinin seçilmesini ister. Ancak eğer bu pokemonlardan her hangi biri yerine eğer beklenilirse o zaman Pikachu ortaya çıkıyor ve bu son derece fazla bir şekilde sevilen pokemon seçilerek bu keyifli oyuna başlanabilir.