İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Polis Akademisi'nde idarenin notlara herhangi bir müdahalesinin olmadığını belirterek, ''İdare kararı ile derslerden başarılı sayılan öğrenci bulunmuyor'' dedi.BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın yazılı soru önergesini yanıtlayan Şahin, hemen hemen tüm üniversitelerde uygulanan ''Bağıl Değerlendirme Sisteminin (BDS)'' Polis Akademisi'nde de uygulandığını vurguladı.

ÖĞRENCİLERİN BAŞARI DURUMU BİRBİRİNE BAĞLI

Bu sistemde değerlendirmenin, öğretim elemanının yaptığı ölçme sonucu verdiği notlara göre yapıldığını ifade eden Şahin, ''Bu değerlendirme sisteminde bir öğrencinin başarısı, o öğrencinin içinde bulunduğu gruptaki diğer öğrencilerin başarı düzeyleri ile bağlantılı bir şekilde oluşmakta ve değerlendirme, grubun ortalaması ile istatistiksel bir hesaplama metodu olan standart sapmanın kullanıldığı özel bir hesaplama yöntemi ile yapılmaktadır'' ifadesini kullandı.

BARAJIN TAMAMEN KALKTIĞI DOĞRU DEĞİL

Şahin, bir öğrencinin derste başarılı olup olmadığının, öğretim elemanlarının verdiği notlar kapsamında yapılan hesaplamalar sonucunda belirlendiğini, idarenin notlara herhangi bir müdahalesinin bulunmadığını kaydetti.

Yarıyıl sonu sınav limitinin Polis Akademisi'nde 50 olarak belirlendiğini ifada eden Şahin, yönerge değişikliğiyle bu barajın tamamen kaldırıldığı iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Bakan Şahin, idare kararı ile derslerden başarılı sayılan öğrenci olmadığını ifade ederek, bin 850 öğrencisi bulunan Polis Akademisinden her yıl yaklaşık 450 öğrencinin mezun olduğunu açıkladı.