Önceki hafta sonu oynan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Emirdağ Meslek Yüksek Okulu ve Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu arasında Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 3 numaralı sahasında oynan resmi futbol maçı olaylı bitti. Maçın bitimine son 4 dakika kala atağa çıkan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu futbolcusu ceza alanı girişinde rakip takım futbolcusu tarafından faul yapılarak engellenmek istendi. Kendisine faul yapıldığına sinirlenen futbolcu ile faulü gerçekleştiren futbolcu arasında bir anda kavga başladı. Kısa süreliğine de olsa tekme ve yumrukların havada uçuştuğu arbede iki takım futbolcusu ve teknik heyetin araya girmesi ile engellendi. Daha sonra iki takım futbolcuları sakinleştirilerek bir birlerinden uzaklaştırılmaya çalıştığı esnada birkaç futbolcu yine birbirine girdi. Bunun üzerine maçı yöneten hakem işaret vererek çevik kuvveti sahaya davet etti.

MAÇ KARAKOLDA BİTTİ

Sahaya giren çevik kuvvet ekipleri iki tarafı da ayırmayı başararak birbirlerinden uzaklaştırdı.

Taraflardan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu futbolcuları orta sahada toplanarak beklemeye başladıkları esnada, bir çevik kuvvet polisi futbolcuların arasına girerek, bir futbolcunun üzerine yürümeye ve iteklemeye başladı. Duruma tepki gösteren diğer futbolcular polise engel olmak isteyince olaylar çığırından çıktı. Coplarına sarılan çevik kuvvet polisi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu futbolcularını coplamaya başladılar. Arbede bir süre devam ederken, bazı çevik kuvvet polisleri ise futbolcuları coplayan meslektaşlarına engel olmak isteseler de başarılı olmadılar. Hırsını alamayan çevik kuvvet polisi, olayın ardından futbol sahalarında eşine az rastlanacak bir olaya imza attı. Yere yatırdığı F.G. ve B.F.Y. isimli iki futbolcuyu kelepçeleyen polis, çapraz kelepçeye aldığı iki futbolcu ile birlikte bazı takım arkadaşlarını gözaltına alarak ifadelerini almak üzere Afyonkarahisar Kocatepe Polis Merkezi’ne götürdüler.
Olaylı maç Emirdağ Meslek Yüksek Okulu 2-1’lik üstünlüğü ile biterken, olaylarda yaralandığı belirtilen Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu futbolcusu H.Ç.’nin de 3 günlük iş göremez raporu aldığı iddia edildi.

Öte yandan, şiddete uğradıklarını iddia eden futbolcular çevik kuvvet polislerinden gittikleri karakolda şikayetçi olurken, polislerin de kendilerine mukavemet gösterdikleri gerekçesi ile futbolculardan şikayetçi olduğu bildirildi. Olayın ayrıca savcılığa intikal ettiği öğrenildi.