İşinizle ilgili daha hızlı ve daha sağlıklı sonuçlar almak istiyorsanız profesyonel web tasarım ihtiyacınız doğacağını söyleyebiliriz. Her yapılan site maalesef ki profesyonel sınıfına dahil edilemez. Bunun olması için birçok etmen var. Gelin size profesyonel web tasarım nedir ve nasıl profesyonel bir web sitesi sahibi olursunuz onları anlatalım kısaca. 

Anasayfa

Anasayfa bir web sitesinin en önemli elemanlarındandır. Bunu bir dükkanın vitrini gibi düşünebilirsiniz. Nasıl ki bir dükkana girdiğinizde tüm mağazayı didik didik etmiyorsunuz, bir web sitesine girdiğinizde de her yazıyı her resmi didik didik etmeyeceksiniz. Önemli olan kullanıcıyı anında cezbedip sitenizde daha fazla kalmaya ikna etmeniz. Burada da anasayfanıza büyük rol düşüyor. Anasayfanız, olabildiğince sade ve rahat gezilebilir olmalı. Kullanıcıyı sıkmamalı, kafasını karıştırmamalı. Sadelik inanın çok önemli. 

Bunun yanında “call to action”lar ekleyerek kullanıcıyı yönlendirebilmelisiniz. Hatta anasayfaya ikonlar koyarak görsel olarak bir zenginlik de katabilirsiniz. 

Görsel Hiyerarşi ve Tasarım

İnternet sitelerini ziyaret eden kullanıcılar, genelde birkaç saniye içinde ne aradıklarını bulmak istiyorlar. Eğer bulamazlarsa siteyi terk etmekten de hiç çekinmiyorlar. Bu sebeple iyi bir web tasarımcısına ihtiyacınız olacak. Görsellerin renkleri, kontrastları ve aralarındaki hiyerarşi oldukça önem teşkil eder. Kullanıcı bunu ilk anda anlamasa bile farkında olmadan sizin hazırladığınız hiyerarşiyi takip edecektir. Unutmayın! Görsellik, profesyonel web tasarım elementlerinin en önemlilerinden. 

Okunabilirlik

İster e-ticaret sitesi kurun, ister bir blog. Ne tür bir site yaparsanız yapın içinde yazı mutlaka olacak. Bu yazıların gereğinden uzun olmamasına, kolay okunulabilir olmasına özellikle dikkat etmek gerekir. Profesyonel bir web tasarım istiyorsanız bu çok önemli. Anahtar cümlelere, kelimelere yönelerek kullanıcıya aradığını kısa süre içerisinde vermelisiniz. Burada işin içine yine görsellik giriyor elbette. O yüzden dedik ya görsellik profesyonel web tasarımının temelidir diye. Kullandığınız fonttan tutun da yazı rengi ve arka plan uyumuna kadar her şeyi göz önünde bulundurmalısınız. 

Site Navigasyonu

Sıra dışı, avangart bir web sitesi yapmış olabilirsiniz. Peki bu bir web sitesi için her zaman doğru bir yaklaşım mı sizce? Cevabınız evet ise yanıldınız. Siteniz olabildiğince gezinmeye uygun olmalı. Kullanıcıyı bir avın peşinde koşuyormuş gibi hissettirmemek lazım. Aradığını hemen bulmalı. Bu yüzden sitede kullanışlı bir menü, yönlendirici bir footer olmazsa olmazlardan. Bunun yanında dikey ve yatay yönlendirmeler de ekleyebilirsiniz elbette. 

Mobil Dostu Tasarım

Yıllardır klasik muhabbet vardır; “bu yıl mobilin yılı olacak” diye. Mobilin yılı çoktan geldi. Eğer mobil uyumlu bir siteniz yoksa, üzgünüz ama çoktan kaybettiniz. Google da mobil dostu olmayan siteleri gerilere düşürerek cezalandırıyor zaten. Fazla lafı da uzatmayalım: Mobil uyumlu tasarım, profesyonel web tasarımın olmazsa olmazlarından!

Kısaca profesyonel web tasarım yaparken dikkat edilmesi gereken başlıklara değindik. Başarılı bir web sitesi sizin beğendiğiniz değil, kullanıcının beğendiği web sitesidir. Her sektörün kullanıcıları da ayrı ayrı özelliklere sahiptir. Bu sebeple, bir firmaya yaptığınız web sitesi ile diğer firmaya yaptığınız web sitesi aynı olmamalıdır. Ziyaretçiye hitap etmeli, onda etki bırakmalıdır. 

Eğer siz de web sitesi yaptırmak ve  yukarıda saydığımız özelliklerin hepsinin olmasını istiyorsanız, Bulrog İzmir Web Tasarım Ajansı ile iletişime geçebilirsiniz.