Projeksiyon perdesi önce projeksiyon cihazına dikkat çekildiğinde Motorlu projeksiyon perdesi cihaza bağlı olarak geliştirildiği görülmektedir. Sinemalar da film izlemenin keyfinin kaynağı projeksiyon cihazlarında saklıdır. Cihazlar projeksiyon perdelerine görüntü aktarılmadan da kullanıma uygundur.
Fakat perdenin sağladığı görüntü kalitesinde örneğin duvara yansıtılan görüntü sağlamayacaktır. Bu sebeple projeksiyon cihazı ile projeksiyon perdesi birer ikili oluşturmaktadır. Hastaneden okullara, camilerden iş yerlerine kadar yoğun bir kullanım alanına rastlanılabilir. DVD, VCD gibi cihazlarla kıyaslandığın da görüntü de daha geniş kitlelere hizmet etmektedir. Projeksiyon cihazlarını özel kılan da tam da bu noktadır. Bir iş yerinin toplantısı veya bir üniversitenin kariyer günleri düşünülürse oldukça geniş bir çoğunluğa net görüntü verdiğine dikkat çekilmektedir.
Bu da geniş kitlelere verdiği hizmeti örneklendirmektedir. Projeksiyonperdesi.pro cihazları satın almak için uygun yerlerdir. Bu konu da deneyimli satış firmaları ile çalışılması müşterinin lehine olmaktadır. Projeksiyonperdesi.pro satışların da müşterilerine cihazlara dair teknik bilgiler vererek kullanım konusunda müşterilerini bilgilendirmektedir. LCD veya Plazmalara göre hem daha kaliteli hem de daha uygun fiyatlarla satışa sunulması projeksiyon cihazlarına yönelik rağbeti de arttıran diğer bir özelliktir.
Projeksiyon Perdesi Ve Çeşitleri
Projeksiyon perdesi bilindiği üzere projeksiyon cihazlarının verdiği görüntüyü perde üzerinde yansıtması amacı ile kullanılmaktadır. Projeksiyon perdesi çeşitlerinden de bahsetmek mümkündür.
Motorlu Projeksiyon Perdesi
Motorlu projeksiyon perdesi uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen bir sistem dahilinde tasarlanmaktadır. Piyasaya ilk çıkan projeksiyon perdelerinde böyle bir sistem bulunmamakta idi. Şimdiler de ise daha çok motorlu projeksiyon perdeleri rağbet görmektedir. Motorlu projeksiyon perdesi fiyatları satış kuruluşuna göre farklılık göstermekte olup ortalama 150 ila 500 TL arasında gösterilebilir. Motorlu projeksiyon perdesi fiyatları ikinci el bazında çok daha uygun değerlerde pazarlanmaktadır.
Storlu Projeksiyon Perdesi
Manuel indirip kaldırılmayı gerektiren bir tiptir.
Transparan Projeksiyon Perdesi
Kurumsal uygulamalarda daha çok kullanılmaktadır. Projeksiyon perdesi özel olup görüntü perdeye perdenin arkasından yansıtılmaktadır. Dolayısıyla projeksiyon cihazı da perdenin arkasında bulunduğundan her iki araçta kamufle edilmektedir.
Ayaklı Projeksiyon Perdesi
Ayaklı olması kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Her projeksiyon cihazı için ayrı ayrı projeksiyon perdesi satın almak yerine ayaklı projeksiyon perdesi kullanılarak daha ekonomik bir kullanım elde edilebilir. Görüntü kalitesini yüksek performansta sunmaktadır. Fakat ebatları açısından sabit projeksiyon perdelerine göre daha küçük olduğu bilinmektedir.
Gümüş Projeksiyon Perdesi
Görüntü kalitesi açısından en çok netlik sağlayan perde olarak bilinmektedir. Ayrıca 3D özelliği taşımaktadır.