Öncelikli olarak PTT kredisi en az 20.000 TL ve en fazla 50.000 TL olacak şekilde alınabilmektedir. PTT ile anlaşmalı olan bankalar aracılığı ile ihtiyacınızı kısa sürede giderebilmeniz mümkündür. Peki siz de mi ptt kredi başvurusu merak ediyorsunuz? O halde bunun nasıl yapılabileceğini ve hangi bankalar ile anlaşmalı olduğunu öğrenmek için yazının devamına bakabilirsiniz. Unutmamalısınız ki PTT doğrudan kredi vermemektedir. Sadece anlaşmalı olduğu bankalar mevcuttur.

PTT Kredisi Alma

PTT ile anlaşmalı olan bankaların arasında Denizbank, ING, TEB, ODEA Bank, Aktifbank ve Vakıfbank bulunmaktadır. Bu bankalar üzerinden PTT aracılığı ile kredi kullanmak mümkündür. Verdiği en az tutar 20.000 TL olarak belirlenmiştir. En fazla ise 50.000 TL kullanabiliyorsunuz. Ayrıca bilinmesi gerekir ki bu hizmetten faydalanabilmek için yaşınızın 18’den büyük olması gerekmektedir. Eğer 18 yaş altındaysanız krediden faydalanamazsınız. Bunun haricinde düzenli bir gelire sahip olmalısınız ki bunu belgeler ile kanıtlamalısınız. Aksi takdirde başvuru işleminiz sonrasında kredi isteğiniz reddedilecektir. Diğer yandan emeklilerin bu krediden çok daha avantajlı olarak faydalanabildiğini de söylemek gerekir. Eğer emekliyseniz gerçekten düşük faiz oranları ile PTT kredisinden faydalanabilirsiniz.

PTT Kredi Başvurusunun Onaylama Süreci

Kredi başvurunuzu kısa süre içerisinde yapabilir ve sizden talep edilen belgeleri temin edebilirsiniz. Unutmamalısınız ki başvurunuzu yaptıktan sonra bekleme süreci başlayacaktır. Artık bir şey yapmanıza gerek yoktur. Kısa süre içerisinde başvurunuz olumlu veya olumsuz şeklinde yanıtlanacaktır. Vermiş olduğunuz iletişim kanalları üzerinden dönüş sağlanacaktır. Ayrıca detaylı bir mail de gönderilecektir. Eğer cep telefonunuza gelen sonuç olumlu ise hemen en yakın PTT şubesine gidebilir ve kredi sözleşmesini imzalayabilirsiniz. Ardından nakdiniz hazır olacaktır. Dilediğiniz gibi kredinizi kullanmaya başlayabilirsiniz. Başvuru sonucunuz olumsuz ise ne yazık ki size sunulan şartların birini ya da birkaçını sağlamıyorsunuz demektir. Bu koşullara tekrardan göz atmanızda fayda olacaktır. Tabii kredi notunun da önemi burada ortaya çıkmaktadır.