Trabzon'da 6 yıl önce 16 yaşında olan Oğuzhan Akdin, İskenderpaşa Mahallesi'ndeki Santa Maria Katolik Kilisesi'nde dua eden rahip Andrea Santoro'yu tabancayla ateş ederek öldürdü. Olaydan 3 gün sonra Trabzon'da yakalanan Akdin'e, yargılandığı davada 18 ay 10 gün hapis cezası verildi.

Rahip Andrea Santoro, ölümünün altıncı yılında bugün Santa Maria Katolik Kilisesi'nde düzenlenen 1.5 saat süren ayinle anıldı. Anma törenine Rahip Andrea Santoro'nun Roma'dan gelen kız kardeşi Maddalena Santoro, Roma ve İzmir'den gelen din görevlileri ile 10 kişi katıldı. Santoro’nun dua ederken vurulduğu sıraya çiçek konuldu ve mum yakıldı. Koltuğun yanındaki sütunun üzerinde asılan ve Santoro'nun fotoğrafının da bulunduğu çerçevedeki, "Rahip Andrea Santoro, 05.02.2006 tarihinde bu yerde dua ettiği sırada uğramış olduğu talihsiz saldırı sonucunda hayatını kaybetmiştir" yazısı dikkat çekti.

Ayinin başında yapılan dua ardından İzmir'den gelen ve İzmir Başpiskoposu Ruggero Franceschini'nin selamlarını getirdiğini söyleyen Massimiliano Palinuro, "Andrea'nın tek amacı sevgiye dayalı bir yaşam tarzı ile İsa'nın varlığını bu topraklarda mütevazi ve sessizce gösterebilmekti" dedi.



Konuşma ardından din adamları ve ayine katılanlar tarafından dualar okundu ve ilahiler söylendi. Ayinin basına açık bölümünün sonlarına doğru kiliseye gelen türbanlı bir genç kız ile yanındaki erkek dikkat çekti. Bir süre kilisenin en arkasında ayakta duran iki kişi daha sonra sıralara oturarak ayini izledi.