İstanbul’da Develi Restoran'ın oyun alanında çocuklara kezzap saldırıyla ilgili, şüpheli isme ulaşıldı. Restoran zincirinin avukatı Başar Gündüz’ün “Saldırganın kimliği tespit edildi, öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız” dediği şüpheli, saldırıda yaralanan 3 yaşındaki Y.K.’nın ailesinin tanıdığı çıktı.

SALDIRGANLAR YAKALANDI
3 yaşındaki minik Y.K.'nın yüzüne asit atan saldırganlar yakalandı.

3 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA KİMYASAL SIKTI
Cumartesi akşamı Ataşehir’de bir restoranda yaşanan korkunç olayda, saldırganın 3 yaşındaki Y.K.’yı hedef alarak kimyasalı sıktığı belirlendi. Saldırıyla ilgili çok yönlü soruşturma yürüten polis, restoranın çevresinde bulunan işyerlerine ait güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Polis saldırganı ararken, küçük Y.’nin avukat annesinin yürüttüğü dava dosyaları da mercek altında.

ÇOCUĞUN GÖZÜ KÖR OLDU
Bir gözünde yüzde 95, diğerinde yüzde 70 görme kaybı meydana gelen küçük Y.K.’nın doktor babası Cenk K. ise olay anında restoranda olmadığını söyledi. Oğlunun yüzünde 3. derece yanıklar bulunduğunu vurgulayan baba, “İyileşmesi için 7-8 operasyon daha geçirmesi gerekecek. Muhtemelen yüzünde izler kalacak. Önümüzde uzun bir tedavi süreci var” dedi.

GÜVELİK KAMERALARI KAYIT YAPMADI
16 güvenlik kamerasının kayıt yapmadığı ortaya çıkan restoranın avukatları Zekeriya Güngör ve Başar Gündüz ise çarpıcı iddialarda bulundu. Saldırganın tespit edildiğini ancak henüz yakalanmadığını belirten Güngör, “Yaralanan çocuk ailesiyle aynı katta oturuyordu. Güvenlik zafiyetimiz yok. Kameralarımızın çalışmadığını söyleyemeyiz. Olaydan üzüntü duyuyoruz” diye konuştu.

SALDIRGAN, AİLENİN TANIDIĞI
Gündüz de “Saldırganın kimliği tespit edildi, öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız” ifadesini kullandı. Habertürk, şüphelinin 1 ay önce boşanan Işıl G. ile Cenk K. çiftinin tanıdığı bir kişi olduğu bilgisine ulaştı.

MEYVE SUYU KUTUSUYLA KİMYASAL DÖKTÜ
Polis, restorana gelen ve giden tüm müşterilerin profillerini araştırdı. Restoran çalışanı bir kadın tanık da saldırıyı bir erkeğin gerçekleştirdiğini söyledi. Olay yerinde inceleme yapan polis, kimyasalın bir meyve suyu içeceği kutusundan atıldığını tespit etti.

Küçük Y.K.’nın avukat annesi Işıl G. ile doktor babası Cenk K., polise kimseden şüphelenmedikleri yolunda ifade verdi. Ancak polis, şüphelinin aile tarafından tanındığını belirledi. Soruşturmanın derinleştirildiği bildirildi.