Gürcistan'ın Poti limanında bulunan bir Türk armatörlük şirketine ait  Sierra Leone  bandıralı 67 metre uzunluğundaki  "Ceylan" gemisinin kaptanı Resul Kara, daha önce görev yaptığı Türk Bayraklı Osman Hasretler adlı gemiyle 24 Ekim 2011 tarihinde  Gürcistan'ın "işgal altındaki topraklarla ilgili kurallarını ihlal ederek, izinsiz olarak işgal altındaki Abhazya kıyılarında bulunduğu" iddiası suçlamasıyla Sınır Koruma Birlikleri tarafından 20 Ocak’ta göz altına alındı.

PAZARLIKLAR
SÜRÜYOR

Mahkemeye sevk edilen Türk vatandaşı Kara'nın suçlu bulunması durumunda ülke yasalarına göre 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası alabileceği ifade edilirken Server Denizcilik firmasının yetkilileri kaptanın kefaletle serbest bırakılması için 5 bin dolar teklif ettiği Gürcü savcıların ise bunu kabul etmediği öne sürüldü. Kefalet için hala pazarlıkların sürdüğü belirtiliyor.

İSTİHBARAT
NERDEN?

Ayrıca Osman Hasretler gemisi şu anda Mersin Limanında bulunuyor. Resul Kara, Server Denizcilik'e ait Ceylan isimli  gemiyle Gürcistan'a giriş yaptığı halde 2 yıl önce Osman Hasretler gemisiyle Abhazya'ya gittiği tespit edildiği için suçlanıyor. Gürcistan'ın bu istihbaratı nasıl elde ettiği merak ediliyor. Osman Hasretler gemisi ise geçtiğimiz hafta MASAK tarafından kaçakçılık olaylarına karıştığı iddiasıyla el konularak açık arttırma ile satışa çıkarılmıştı.

YARDIM ET
BAŞBAKANIM

Resul Kaptan’ın Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi’nde yaşayan çocukları Sercan ve Sefa ile eşi.. “Babamız, giderken gülümseyerek, ’Geleceğim bekleyin. Artık mutlu olacağız’ dedi. 1 yıldır işsizdi. Tam mutlu olduk derken başımıza bu geldi” diyerek gözyaşı döküyor.  5 gündür haber alamadıklarını belirten eşi,”1 yıldır işsizdi! 1 ay önce işe girdi. Türk hükümlüleri Gürcistan’dan kurtaran Başbakanımızdan yardım istiyorum. Evimiz yas evine döndü. Çocuklarımla her gün ağlıyoruz. Lütfen eşimi kurtarsınlar. Onun hiçbir günahı yok. Suç da işlemedi” dedi.